Jobba på kontor?

Har märkt att jag är förtjust i att sitta och dona med papper, och plippa på miniräknare och skriva på post-it's. Har alltid gillat det sterila, logiska och korrekta i pappersarbete och kontorsverksamhet, men nu kommer jag på mig själv med att sitta och fundera på en eventuell framtid som... jag vet inte, sekreterare eller nåt. What's that all about? Såhär har jag ju aldrig (åtminstone inte på allvar) tänkt på innan.
  Det kan ju vara så enkelt som så att jag är socialt utmattad, och helst bara vill sitta i ett hörn med mina korrekt uppstaplade diagram och krumelurer, utan att behöva tänka på nåt eller någon annan. Eller ens prata med folk. Sen så är jag ju jungfru också, så det skulle också funka som okej ursäkt för detta, lite väl, vuxna infall.

By the way kom Þóra i morse, och hon ska bo hos oss några dagar. Hon hade med sig både Djúpur och Harðfiskur, så jag har SÅ mycket att vara glad över när jag kommer hem från jobbet!

När andan går ur en

Bellas grill blev en hemmafest någonstans i majorna dit typ ingen hittade. Det var mörkt, men trevligt. När sällskapet senare ville vidare till Nefertiti drog vi oss ur. Vi hade inte andan liksom, varken Elli, Frida eller jag. Tanken var att jag skulle träffa upp Matte, min före detta roomies bästa homie, som var i stan. Men han var aspackad och på andra sidan city, samtidigt som min anda som sagt inte var där. Nästa gång Matte, jag lovar.

Nu är jag stationerad i bunkern på jobbet. Brukar inte knega helger så ofta, men ibland måste man ju ge med sig. Särskilt som man nyss var ledig en vecka. Känns rätt okej ändå.

Gettin' jiggy with it

Mungiporna sitter fortfarande rätt så högt uppe. Inte riktigt a 'la Pac Man som i går, men jag kommer nog leva på det här ett tag.

Frida kom ner i dag och stannar ett tag. Hon följer med oss till Bellas grill i kväll. Lär bli mys.

Man ska ju ha flyt också

Som i dag, då jag fick min första långfilmsroll. Sånt flyt ska man ha ibland. Känns rätt gött faktiskt.

Lillebror

Vill bara göra lite reklam för lillbrorsans blogg. Han är fullständigt galen, som vanligt, men lustig också. Ambitiös som han är så skriver han bara på rim. Och det må jag säga är smått beundransvärt.

Han kallar sig BrunettPetter och återfinns här.

Hemkomna är vi allihopa

Allihopa, allihopa.

Det går faktiskt rätt så fort om man börjar med att sova en timme i bilen, och sedan låta sin karl köra en liten gnutta snabbare än Vägverket vill låta honom.

Våran trademark pasta/pesto-rätt står på spisen, och det ska bli gött att få lite middag. Kanske lyckas jag övertala Elli att börja titta igenom fem säsonger av Angel? Håll tummarna.

Förresten ska jag träffa regissören i morgon, och ta en fika. Han vill att vi ska diskutera dialekt, och ville att jag skulle se det som ett test. Ett slutprov. Helt ärligt börjar jag tro att jag är screwed. Men fika är ju trevligt oavsett.

Midsommar 2008

Fortfarande kvar i Stockholm stad, men någon gång efter lunch tänkte vi påbörja hekmfärden.

Jag har hunnit med att:

- Spendera heldagar ute på landet i Hemfosa
- Gå på kusinfest i Bredäng
- Köra vilse en miljon gånger
- Träffa typ alla Fredrikor
- Öla med gamla kollegorna (och till och med Casper kom)
- Göra radiodebut i P3:s Brunchrapporten
- Syna familjens nya villa
- Fylla kvartalskvoten av alkoholintag
- Skratta en massa

Men det ska bli skönt att komma hem.

Midsommarstress

Nu bär det snart av. Slutar om en halvtimme, rör mig hemåt och samlar ihop väskor och jackor och allt vad det kan vara. Linsvätska, får inte glömma linsvätska. Kläderna packade vi ju i går så det behöver jag inte tänka på. För jag har väl packat tillräckligt med kalsonger? Ja det har jag, tveklöst. Hoppas jag.

Elli och Majko plockar upp mig, och vi åker först till Systembolaget, eftersom det inte funnits tid till det tidigare. Blir väl till att köa där ett par timmar kan jag tänka mig. Men what to do, det är ju bara midsommar en gång om året. Tyvärr.

Bara massor av stress

Tack och lov ringde syrran och väckte mig i morse. Fem minuter över 10 (m.a.o. fem minuter efter att butiken ska ha slagit upp sina dörrar för dagen) slog jag upp mina ögon och kände stressen skölja över mig som den morgondusch jag inte hann med. En jävla tur att hon ringde, annars hade jag nog legat och slumrat fortfarande. Positivt är ju också att jag nu bara bor ett stenkast från jobbet, och kunde komma hit på under tio minuter.

Och när jag ändå har syrran i tankarna! Gissa vem som skickat ner gamla kort från tidig barndom, samt en DVD-skiva fullproppad med filmer från samma era? Tack Elsa, jag blev verkligen sjukt glad! Det må ha varit på Ellis begäran (sneaky bastard), men det var fint att du gjorde det. Du är också fett sneaky förresten.

Ey wharrup urr-baaadi?

Eftersom Elli jobbar skiftet efter mig på butiken så blir jag kvar här lite längre än vanligt. Elli har ju kneget på Myrorna i första hand, och blir sen därifrån när han ska ta sig hit på vardagarna.

Det blir jag som får tvätta i dag. Vi har inte massor med smuts förstås, men det är ju skönt att ta itu med det innan vi åker till Stockholm - i morgon. Sex dagar i och utanför Hufvudstaden känns jäkligt fint. Elli ska träffa hela familjen för första gången, Midsommar ska firas så in i bänken, Mia fyller år och Elli vill på sightseeing. Rätt mycket att hinna med, med andra ord. Det lär krävas en hel del kaffe, men det är lugnt.

Mellan varven i tvättstugan tänker jag nog lira SimCity Societies. What chu gon' do fool?

Sends shivers down my spine

En del människor borde nog hålla sig till det de gör bäst. I stället för att dumma till sig.

Grattis Island

I dag är det Islands nationaldag, står det i kalendern på jobbet. Karln min har naturligtvis upplyst mig också. Borde jag vara extra snäll mot honom i dag, eller förväntas det inget alls från min sida?Hæ, hó og jibbí jei! Það er kominn 17 júní! Lýðveblið á afmæli í dag!

Suomi-licious

En rätt ung kille kommer in. Snygg. Cirkus 21-25. Tittar lite. Frågar sedan, på finlandssvenska, efter något särskilt som vi inte har. Killen är finsk. Skulle tillbaka till Finland i morgon - och han var snygg!

Jag är ledsen, alla finnar där ute, men det händer inte sanslöst ofta. Att det kommer in snygga unga killar i butiken, och att finska grabbar är snygga. But damn, där var en. How about that...

Greatness + Greatness = Great Greatness

I dag fick jag hem skivorna jag beställt. Just precis de skivor som jag önskat mig ett tag nu! Alltid lika roligt.

Provfilmingen gick bra, igen! Vilket bara gör mig mer nervös egentligen, och sen gör det ju inte saken bättre att jag i princip fick höra att det enda som talar emot mig är att jag inte är göteborgare. Eller egentligen att jag inte har en ren göteborgsdialekt. Såklart kan jag rabbla och babbla, men det är ju alltid så lätt att det bara blir som en haltaskig karikatyr. Whatever, i veckan hörs vi igen, produktionsledaren och jag, och jag skulle uppskatta om ett gäng tummar hålls för mig. Please?

På jobbet nu. Lil Loca håller mig sällskap.

Öla med en Rövardotter

Fredag! Fredagar är fina, så är det ju bara. Alla tycker väl om fredagar? Åtminstone de allra flesta, det vågar jag lova. Allt fredagskt känns liksom lite bättre än allt annat. Typ tisdagskt.

Just denna fredag har jag redan hunnit träffa Ronja, som tittade in och lämnade av sina väskor innan hon for iväg på sitt första möte. Och sen kom Anton hit med muffins och drack kaffe. Länge sedan vi sågs känns det som. Han har fått god respons från ett jobb han sökt i Belfast, Nordirland, så det finns en möjlighet att han flyttar dit! Synd för oss andra, men wow liksom! Hur coolt som helst. Plus att jag skulle få en bra anledning att resa dit på besök.

Efter jobbet vankas det after-work med Ronja, det känns fint. Vi har nog rätt mycket att prata om, vi har ju inte setts sedan i höstas. Men kvällen får inte bli för sen, jag måste ju vara pigg och snygg i morgon.

Holy Maca-freckin'-rony...

De har ringt mig från produktionsbolaget, och de vill träffa mig igen. På lördag. Holy macarony, jag blir så nervös.

Men i morgon kommer i alla fall Ronja. Det ska bli fint!

Gud och porr?

Vid ett antal tillfällen har vi här på butiken fått veta att vissa människor inte är överens med våran arbetsplats. Med "vissa människor" menar jag i detta fall kristna, och för er som inte vet pratar jag om en porrbutik då jag skriver om min arbetsplats.

Senast i går hade någon tejpat upp en liten broschyr på dörren, som jag hittade när jag öppnade. Den var ganska dramatisk. Sådär som kristna missionärer ofta verkar bli.

if YOU died
right now
do you know
for sure
that you would
go to
Heaven?

Sedan en väldig massa citat från Bibeln, och en to-do-list för att erkänna Jesus.
  Missförstå mig inte när jag tycker att detta är lustigt. Jag har all respekt för religion och religösa. Men jag tycker att det kan bli både lustigt och löjligt när man försöker frälsa folk med hjälp av en fyra sidor tjock broschyr där en av de första meningarna lyder "If you're honest you know that you have lied. That's a sin. I'm a sinner. You're a sinner. All mankind are sinners".
  Den här broschyren kommer från Victory Baptist Church i North Carolina, USA, och den som vill att jag ska komma till mässa är tydligen en Pastor Michael Duffield. Stackars Michael kan inte ha så mycker att göra om han känner behov att locka folk från västra Sverige.

Michael är dock inte den ende som tycker att jag borde joina the Jesus side of life. Vi har till exempel fått en mängd med klistermärken med olika budskap och uppmaningar på, som vi på skoj klistrat upp här bakom kassan. Min favorit är nog:

STOPP
Du är efterlyst
Jesus söker Dej,
tag emot honom.
Han vill ge Dej
evigt liv

På motiv av en stoppskylt, naturligtvis. Lustigt, och lite sött. Men jag kan inte för allt i världen förstå vad Jesus har med just mitt jobb att göra! Jag har bland annat jobbat som säljare och cafébiträde också, men inte på någon av dessa arbetsplatser förväntades jag bli frälst stup i kvarten.

Min Charlie

Jag ska träffa min Charlie i dag! Vi har inte setts på veckor. Sedan innan jag åkte till Dublin! Skandal, I tell you!


Lugnt

Jag tycker väldigt mycket om att ta det lugnt. Just nu sitter jag i vardagsrummet med Spike i knät. Dricker en öl och kollar på LA Ink. Det känns fint.

Jag saknar mina systrar, bröder och syskonbarn. Och mina kusiner. Men jag får träffa dem snart hoppas jag.

Bra respons

Yes box, filmningen gick jättebra! Känns skönt att andas ut lite grann. Regissören gav mig positiv feedback, och sa att han "med största sannorlikhet" vill träffa mig igen, och filma lite till. Det enda som tog emot lite, var när han uppmärksammade min dialekt. Inte för att min stockholmska är bred, men den är stockholmsk. Och att prata stockholmska funkar ju inte riktigt när man ska spela urgöteborgare. Så det ville han att jag skulle jobba på tills vi ses nästa gång. Det dumma med det hela är ju att jag känner typ inte en enda göteborgare! Alla är inflyttade nånstans ifrån, och bortsett från ett fåtal i teatergruppen, så träffas och umgås jag inte med någon 031:a med renrasig stamtavla.

Anywho, det får jag la ta tag i om jag blir återkallad.

(La ni märke till användandet av "la"? Jag lär mig.)

Secret combination

Nja, det vart inte riktigt som tidigare planerat. Ingen Johan i någon park, utan Aris med pizza. Sedan ut och öla lite med Anton. Jag ringde Charlie också, och kollade om hon skulle med. Men hon var upptagen. Hoppas få träffa henne nästa vecka i stället.

12 timmar

Jag sov 12 timmar i natt. Halv två till halv två. Det är inte min grej, det är Ellis. Helg + säng + Elli = koma. Jag tröttnar på att ligga och dra mig, och får i stället sysselsätta mig med typ TVn eller datorn i några timmar tills jag tröttnar på att vara ensam och väcker honom. Men inte i dag alltså. 12 friggin' timmar. Wow. Jag är nästan lite imponerad. Det, och småstressad över att hela dagen har passerat.

I dag ska vi till en park och fira Johan som fyller 32. Några där jag är bekant med, så det kan kanske bli trevligt. Ellis får kompisbesök också, som ska crasha över helgen.


SMS

Hej Linus, det här är produktionsledaren
för filmen som du skulle provfilmat
för idag. Dessvärre så verkar
din motspelare ha gått upp i rök,
så vi kommer med största
sannolikhet att ställa in idag.
Jag försöker ringa dig senare för
att bestämma en ny tid.Tusan också, jag hade ju sett fram emot det här. Nu får jag vänta till lördag troligtvis. Då hinnar jag tänka för mycket på det.Oprovocerat

På väg hem i går kväll, från Rattle, hade jag sällskap av min fellow improvisatör(ska) Petra. Vi satt på spårvagnen och pratade musik, när ett gäng killar beslutade att det var en dum idé. Minns inte så mycket mer än två smällar, och att de gick vidare med sina liv som om ingenting hade hänt. Tack och lov hade jag ju Petra där, som skötte situationen så bra. Och chauffören larmade polis, så när vi kom till Brunnsparken greps killarna. Eller, två av dem. De skötte sig inget vidare alls, utan gjorde en väldig massa motstånd och hävde ur sig så många mordhot de kunde mot poliserna. Det kommer de nog ångra. Jag gjorde en anmälan också.

Vill tillägga att jag mår bra. Hade lite ont i nacken efteråt, men känner inte av det längre. Jag var bara väldigt skakig efteråt.

Får se om det här kommer att följas upp nu. Undrar om jag har lust med det ens... Förhoppningsvis räcker det med att de kollar på övervakningsfilmen från insidan av vagnen.

Light, camera, action!

Minns ni att jag provspelade för en film för ett tag sedan? Jag skrev om det. Jag hörde ju inget ifrån dem, och förutsatte att jag blivit dissad. As you do.
  Anywho, jag fick just ett samtal från produktionsledaren, som bad mig komma in i morgon för att filma lite till. Regissören ville se mer av mig. Så i morgon efter jobbet kan det avgöras. Jag blir kanske tvungen att slopa hälften av mina planer för sommaren, för att i stället spela in en film... Inte mig emot!

Holla!

Det är teater

I kväll ska jag äntligen träffa teatergänget igen! Känns som om det är månader sedan vi sågs och lekte ihop senast. Det är väl inte mer än ett par veckor egentligen, men det har liksom kliat i kroppen på sistone - jag är redo att fjanta loss!

Om vi kör en nya teatersportsafton innan hösten så kommer jag att hojta till om det. Bara kul om det blir massor av folk.

Kalla kårar

Den där "Smeden" är vad som får en mördkrädd. Shit vilken läskig människa.

Svar till Jesper:

Í vinnunni minni er snyrtingin á bakvið herbergi númer fjögur.

Funkar det nu?

Jag gissar att jag är sen, men detta är första gången jag loggar in via publishme, och når nya plattformen. Vad LunarStorm allt verkar! Till och med de röda och blå färgerna känns ju som detsamma.

Le Boss kommer hit till kneget i dag, så jag får sällskap från och med efter lunch. Sedan ska Elli lösa av mig, vilket är lite synd eftersom jag då inte träffar honom på hela kvällen. Får väl slå på en isländsk film i vardagsrummet där hemma, och sedan stänga in mig i sovrummet. Kanske kanske kanske kan jag då inbilla mig att han sitter där ute och pratar i telefon med sin mamma.
  Eller så kan jag ju växa upp nån dag.

Jag skulle vilja träffa Charlie. Vi har inte setts på veckor. Men hon är jämt upptagen. Får väl vänta ut henne. Se när hon ringer.

Måndag, utan att jag hatar det

Jag gillar att jobba stägningspasset på måndagar. Slippa vara upp i ottan (nåja) när man är som minst utvilad efter helgen. Jag tar i stället mitt lilla lugna, dricker kaffe och joxar med datorn. Internet är en fin vän. Och när jag väl går till jobbet om en stund, så kommer jag att få sällskap av Sebban. Han har just slutat som säljare på Telenor och ska snart dra till Australien.

Iron Man

image48


Bio är kul. Iron Man bjöd på kul action. Väldigt platt, och inget att direkt hänga i julgranen. Men ändå skoj för nördarna. Kanske särskilt för oss Marvel-fans.

The weekend, an update

Ber om ursäkt för att jag varit frånvarande under helgen. Dels har jag varit ute och donat med annat, och dels har jag inte pallat. Simple as that. Men här följer en snabb redogörelse för helgens bravader:

Fredag:
Tvätt och förfest, som tidigare nämndes. Kul att träffa Sara och Anna, det var som väntat väldigt skoj. GS2H däremot var ingen direkt höjdare. Kändes typ som att gå på högstadiedisco. Men AsInRebekkaMaria var där och spelade, och det var precis som vanligt skitbra.

Lördag:
Elli var fruktansvärt bakis när vi väcktes av att Daniel stod utanför dörrn. Tydligen var vi bortlovade under förmiddagen för att gå på långpromenad genom hela stan. Väl uppe var det bara trevligt - vi åt ju sushi och allt. Elli mådde dock dåligt under större delen utav dagen.
  Hem för powernap innan vi gav oss iväg till Varberg för att fira Mickes 30årsdag. Stillsamt och trevligt.

Söndag:
Elli var tvungen att jobba. Själv har jag donat lite här hemma, för att sedan träffa Jesper och hans trevliga kompis Lisa. Vi har druckit några öl på en uteservering och bara haft det überchill. Kom just hem, strax innan Elli trillade in. Vi ska kanske på bio i kväll.

RSS 2.0