Munsår

Något som lätt står på min topp fem-lista över det mest irriterande som kan hända i vardagen är att få fucking munsår. Det gör ont, det är frustrerande och man ser ut som om det har brunnit i ansiktet på en! Jag var fan munsårsbarn som liten och till viss del i mina tonår också men de senaste åren har jag i princip sluppit undan dessa helveten. Så nu då, så spricker mina mungipor upp och svider och kliar som fan. Samma vecka som jag ska fara till Värmland för att gå på bröllop och träffa den sida av släkten jag (bokstavligt talat) inte träffat på en halv livstid. Lyckat. Och det här Anti är ju bara bullshit. Dyrt som fan och ingen effekt. Lite den.

Anywho, i kväll har jag sett till att göra mig av med kalufsen i alla fall. Och så ska jag strax iväg för att gå på bio. Se Kick Ass med Elli, Jakob och Jimmie. Bio kan ju kanske vara kandidat att platsa in i topp fem bland det bästa sakerna att göra i vardagen.


Mary and Max

Vi såg precis Mary and Max. En urfin historia om en jättekonstig vänskap, och hur vi människor är det konstigaste som finns. Det är något riktigt mysigt med leranimationer och stop motion-filmer. Denna värmde hjärtat riktigt fint och är ett tips till alla.


Dancing on My Own

Hon gör mig galen! Robyn driver mig till bästa tänkbara lyckovansinne. Hon har precis släppt musikvideon till nya singeln "Dancing on My Own" och jag dansar till en av mina mesta sommarlåtar detta året. Det kan ni slå er i backen på.


Hemmaplan

I går (läs: i ondsags) gästspelade Rattle för andra gången på Mitt Andra Hem, på Andra långgatan. Vi hade just blivit av med vårat stående gig på Café KoM, då den hemske ägaren bestämt sig för att sälja stället utan att ge oss en heads up. Nåväl det visade sig bli den spark i arslet vi behövde för att hitta nåt nytt för nu är Mitt Andra Hem Rattles allra egna sproilans nya hemmaarena! I höst och vinter kommer vi att spela där åtminstone en gång i månaden, och atmosfären där är bra mycket bättre än på KoM. We are upgrading!

Till giget igår kom förresten massvis med folk. Det var knökat i lokalen och helt galet varmt! Bland de glada i publiken återfanns Mikael och Oscar. Mina buddies från min forna tid som CIMS, ni vet. Vi drack ett par öl i kvällssolen och smed planer för att framöver dricka fler öl i tidigare nämna sol. Gärna med grillad mat och utan att behöva jobba dagen efter. Behöver jag säga att jag försov mig i morse?

Men på tal om Mikael hittade jag det här klippet där han blev intervjuad inför Filmfestivalen och pratade om Något börjar, något tar slut.


Viva España!

Anna Kristins bilder från Málaga är äntligen uppe på Facebook! Nästan hur många som helst. Här är några smakprov:





















Nej men på riktigt, vad fan har man här i Sverige att göra? Det får inte dröja för lång tid innan vi sticker tillbaka till huset. Och aporna.

Slay You, Slay Me

Jag läste just en krönika av Johan Hilton som fick mig att, som både HBT-person och Buffyfanatiker, jubla. Fan vad han kan skriva! Läs den här.

Regnbågspromenad

I veckan har den årliga HBT-festivalen ägt rum i Göteborg. Som bortrest har jag ju missat typ allting, och fast att jag hade möjligheten att gå på både föreläsningar, workshops och fester i går så fanns inte orken där över huvud taget. Jag spenderade dygnet i sängen i stället, och det var skithärligt.
Nåväl, idag pallrade vi oss i alla fall ut för att gå i den för första gången arrangerade Regnbågspromenaden, som gick från Göteborgsoperan upp till Götaplatsen. Det var massvis med deltagare och bra stämning. Väl uppe på Götaplatsen tittade vi på band, gospelkör och en jättefin vigsel! Två nervösa killar förklarade sin kärlek och blev vigda inför tusentals åskådare, och en operasångare sjön för dem. Det var jättefint!

Efter promenaden gick jag med Charlie till Kelly's, för att äta en söndagspizza. Det gjorde vi ju nästan jämt förut, så det är härligt när man tar sig tid igen. Drack ett par öl också, och pratade med trevliga bekanta som hejade förbi.

Nu är jag hemma igen och har strax tvättid, vilket inte är lika peppande. Men det är söndag i alla fall, och hade det inte varit måndag i morgon hade allt varit totalt sweet.

Sing Talk

Den här är bara för lysande! Här summeras allt jag avskyr med den så kallade artisten Ke$ha. Fullständigt talanglös och makalöst irriterande har hon lyckats lura hela världen att det hon gör är musik.


Håhå jaja...

Så var man hemma igen. Elli, Anna Kristin och jag rullade in i Göteborg för några timmar sedan efter en alldeles för försenad tågresa från Köpenhamn. Men trots att det sög att lämna huset i Spanien känns det ändå skönt att nu ligga hemma i sin egen säng, med Spike på magen och inte behöva tänka på nånging förrän vardagen kommer igång igen på måndag.

I går eftermiddags, efter att vi landat i Köpenhamn, mötte vi upp Ásta och Hallur som tagit sig in till stan med sin nyfödde Hilmar. Han är så lugn och fin och söt och snäll! Vi fikade inne i stan med Arnar och for sedan till Astas och Hallurs radhus ute i ett jättemysigt ingenstans. Det bjöds på middag, glass och häng och vi somnade sedan tröttare än någonsin.

Bilder från Spanien och Gibraltar togs med Anna Kristins kamera, men tyvärr har hon glömt datorkabeln hemma så det kommer dröja nån vecka innan bilder kan dyka upp här på bloggen.

Que tal, bitches?!

Jag sitter utomhus, vid poolen. Jag dricker en Málaga (en nyuppfunnen drink bestående av rosévin och Fanta Limón - sjukt smarrigt) och granskar min tidigare så bleka hy, som plötsligt fått lite färg. Jag har bränt mig litegrann. Men bara så lite att det känns mysigt, och såpass att jag vet att det kommer bli brunt när rodnaden lagt sig. Vi har varit och handlat middag. Det ska grillas kött och majskolvar, och kylen är full med öl och läsk och vin - här finns dricka för alla smaker. Och vädret har varit bättre än bäst. Mulet men varmt första dan, och sedan bara sol sol sol.
Jag är lycklig.

Málaga!

I morgon kväll sätter vi oss på tåget mot Köpenhamn och Kastrup. Det kommer att bli diverse timmar av sittande på flygplatsen innan planet lyfter men jag kunde inte bry mig mindre. Jag är sååååå sjukt redo att åka! Jag behöver det här! Jag får pirr i magen när jag tänker på det - och jag tänker på det hela tiden! Jag minns inte när jag kände såhär inför en resa sist. Jag kanske aldrig har behövt en dos ledighet och sol såhär mycket? Herregud, jag är helt nipprig. Pratade med Towe i telefon idag och vi bara fnittrade och längtade. Det ska bli så kul att hon följer med. Bara en dags jobb kvar sedan är det igång!

Om ett och ett halvt dygn sitter jag ute vid poolen, men en öl i handen och tittar ut över Medelhavet. Lite den.

Redan maj!

Vilken härlig helg! Halvdagsjobb i fredags, sedan ankomst av Mia på tåg från Stockholm. Vi har spenderat helgen med att promenera och dricka öl. Mest med att promenera. I det dåliga vädret, som idag bestämde sig för att bli jättefint. Det är maj redan! Första maj firades in med ett vid det här laget traditionsenligt proletärkalas hos RattleEmma. Där det lagas soppor och bakas bröd och dricks vin. Det är alltid riktigt fint.
Andra maj i dag med andra ord, och därför fyra dagar kvar till Málaga! Vilket är typ det enda jag tänker på för tillfället.

I går hade vi filmkväll med hela gänget och såg på Igor och Kenny Starfighter: Kenny Begins. Hur sweet som helst, och det är något väldigt fint med att ha alla över samlade och bara mysa och dricka öl och skratta och be de andra vara tysta så man hör vad fan som händer på TVn. Det är skönt att få lite familjekänsla när den riktiga familjen är så långt borta. Och så utspridd.

Jag har just vinkat av Mia på centralen, och om ett tag ska jag träffa Rattle för att repa och ta nya foton till hemsidan.

RSS 2.0