"Vet du vad noll gånger noll är?"

Jag har tröttnat på att blogga. Det märks kanske?

Faktauppsats om ko

Skrivet av en mellanstadieelev.

Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in til staden, men bara när den skal dö. Men det bestämmer den inte själv.
Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.
På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.
På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.
På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.
Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra fötter. Dom heter kofötter. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig å magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.
Kon har bra luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.
Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i paket som vi kan köpa i affären. Kons fyra fötter skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.
Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Vete tusan alltså. Så bra ordförråd hade nog inte jag när jag gick på mellanstadiet.
Men kul är det!

2 to the 1 - holla!

Nej som ni förstod så var det inte alls en vanlig dag igår, utan min födelsedag. Nu är jag gammal nog att få dricka öl i USA utan att straffas. Är det inte jävligt skumt att de får ta körkort när de är fjuttiga 16 bast, men inte ta en bärs? Det går inte ihop säger jag.

Anywho, kan ni gissa vad jag fick i present utav Elli? Nåja, några av er har jag ju pratat med redan, så ni vet att jag fått en cykel. Men ni andra - kan ni gissa?! EN CYKEL! Har pratat länge om att jag borde skaffa en. Hur fint som helst. Nu väntar jag bara på att spöregnet ska upphöra, så jag kan börja använda'n regelbundet.

Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag?

Kladdkaka och kärlek



Se vad min älskling just kom in med till mig. Kladdkaka, glass, grädde och chokladsås.

Jag älskar kärlek.
:-)

Fredag, känns som onsdag

Kan inte riktigt förstå att det är helg, för det känns inte alls. Kanske för att jag vet att jag har ett ton med disk och ett berg av damm att ta itu med när jag kommer hem - efter en omgång på banken. Låter inte speciellt helglikt, eller hur?

I och med bakfyllan igår så gick jag och la mig tidigt, vilket resulterade i 11 timmars nästintill ostörd sömn. How about that? Vaknade som en nippertippig ballerina med ett Pac Man-leende, och var så tidig till jobbet att jag hann städa så fint att varenda kvadratcentimeter av vartenda runkbås glittrar. Och jag överdriver inte ens jättemycket.

När man dricker på en vardag

Holy freakshow Batman! Jag mår som en gympapåse.

Efter jobbet igår mötte jag upp Malin R som är i stan. Öl med henne och två norskor. Den ena for hem till Norge ett par timmar senare. Vi åkte hem till den andra och drack vin. När jag ville hem hade bussarna slutat gå, så jag fick punga ut för taxi.

Dricker vatten nu.

Födelsedagarnas tid

Varje år blir jag lika paff. Det är faktiskt rätt så konstigt. Om några dagar fyller jag år, och inom typ tre veckor efter det, så fyller min systerson, min syster, min mor och min andra syster. Är det något med kvinnfolket i min släkt som gör att man brunstar samtidigt och därför föder under samma veckor?!

Mest paff blir jag eftersom det blir så dyrt med födelsedagspresenter...

När bossen är här

Som jag nämnt tidigare har jag en högst dålig ovana att försova mig på de dagar som chefen ska avlägga visit. Inte cool. Gick därför upp när Elli åkte i morse, och Lord have mercy - det är inte kul att vara uppe tidigare än nödvändigt. Men upp kom jag ju i alla fall.

Tänkte senare att jag, när jag ändå är uppe och duktig, borde kirra gröt till frukost. Det är ju nyttigt och bra, och så står man sig ända till lunch. Sagt och gjort, jag fixar gröt. Men. När det är klar så bränner jag mig som fucking fuck, och har ner talriken med gröt i golvet. Crash Boom Bang. Och kladd. Jag kände mig lite ynklig just då faktiskt.

Hur som, nu är jag på jobbet och Frank är på väg hit. Käkar knäckemackor med Keso till frulle i stället.

I Has a Hot Dog






Det här har jag haft skoj med en stund.

Oktober?

Jag föredrar öppningspassen på jobbet, utan tvekan, men att starta sent på en måndag är ändå rätt tacksamt. Börjar jobba som vanligt i morgon, så jag passar på att ligga i sängen så länge som möjligt idag.

Filmade i lördags, och jag tror att det gick bra. Eller jag hoppas det, för vi tog löjligtmånga tagningar - nåt bra måste väl ha fångats? Pratade med regissören om hur schemat ser ut framöver, och det verkar som om inspelningen kommer att fortsätta en bit in i oktober. Shit! Vad ska jag göra med mitt hår?! Och mitt jobb? Och allt annat? Jag har skitkul med filmen, men det känns trist att det dras ut så himla mycket. Man kan liksom inte intensivfokusera på't. Nåja... det löser sig det också.

The Fresh Prince of Göteborg

Denna kväll på jobbet har jag fått besök av både Marcel och Aron, samtidigt som jag glott på Will & Grace. Värre jobb hade man ju kunnat ha. Men lyssna, Aron tittade på mig och sa, med fullständigt allvar i rösten, "Du är faktiskt lik Will Smith". Say what homie? Will är ju inte ful, så värre saker har man ju fått slängt i ansiktet, men please?! Fantastiskt roligt. Och bra mycket roligare att höra än den gången någon tyckte jag var lik Dolph Lundgren.

Baileys

Har långpromenerat med Sara och hennes pitbull Svea. Det var mys och lugnt. Slottsskogen är väldigt fin.

Hemma i sängen nu, medans Elli och Anna lagar mat. Och jag sippar på en Baileys. Ni karlakarlar där ute som leker macho och bröstar upp er som fan och fnyser att det är en töntig kärringdricka som är för söt och sliskig... Jag vet att ni älskar det också.

Egenheter och dumheter

Vad är det för fel på mig egentligen?
Jag försov mig i morse, och kom därför inte till butiken förrän klockan kvart över försent. Och vet ni vad? Jag borde ha fattat att jag skulle försova mig, för när jag tänker tillbaka så försover jag mig, i princip uteslutande, bara de dagar då jag vet att chefen/ägaren är påväg hit. Är inte det jävligt underligt, så säg? Och vad beror det på?! Det här leder till massor av onödiga saker. Stress, inte minst! Dessutom fick jag springa genom stan utan linser, iklädd samma kläder som jag bar i går. Hur fräsch tror ni jag känner mig på en skala?

Nulägesrapport

Händelselösa dagar verkligen. Sover länge på dagarna, jobbar på kvällarna, tittar på TV inpå nätterna. Och så samma sak igen dagen efter. Tack och lov lite förändring i morgon, då jag jobbar dag, och sedan ska träffa Sara W. Ska bli skoj, det var länge sedan.

Börjar förresten filma igen nu på lördag. Bara en scen, men skönt att komma igång igen. Hoppas det håller i sig.

Lyssnar på Nordmans "Ännu Glöder Solen", från deras första platta. Och jävlar alltså... det är ju så vackert att man tappar andan.

MtB4

Tillbaka i butiken. Det regnar duktigt idag också, så man får väl se om kvällen blir lika död som igår. Dagen har varit hyfsad i alla fall. Jag har förberett mig med en kanna kaffe, och streamar lite drama i form av andra säsongen Making the Band 4. Mycket roligare än vad det kanske låter!

Om filmen och håret

Planerna på att filma i natt ställdes in. Dels på grund av vädret, tror jag, men blir inte förvånad om något annat också kan ha med saken att göra. Vad vet jag dock inte.
  Det som stör mig mest med att den här filmen tar sån tid på sig är faktiskt mitt hår. Det är jättelångt, och det kommer inte att sluta växa! Jag har filmat vad jag gissar är en av mina första och en av mina sista scener. Kan alltså inte dyka upp i resten av filmen som snyggt stylad korthårig. Jävla skit.

Anywho, här sitter jag nu i porrisen och läser GP och dricker kaffe. Det känns lugnt och skönt och fint. Bra söndag, absolut.

Bilder från kvällen

Har sovit en massa länge idag. Väcktes av en Frida, som såg till att en Gina hjälpte min Spike. Nu mår han bra igen. Tack bruds.

Igår kväll drog vi till ett fint, billigt ställe för öldrickning. Elli, Anna och jag fick sällskap av Tommi, Charlie och Maren. Sedan kom Charlies Saina förbi en stund. Fast hon var inte så arg som hon ser ut på en av dessa bilder. Let's enjoy our fulhet:


                     

Den sista bilden föreställer ingen i gänget. Det är min lilla hörna i sovrummet. Den ska bli ännu bättre och finare, men just nu får den nöja sig med att bara vara bra och fin. Och min.

Datorn är sjuk

Nä men lugn nu. Det verkar som om Spike blivit sjuk. Han måste ha fått ett virus eller nåt, för av någon anledning kan jag inte längre gå in på YouTube, för då hänger sig webläsaren. Inga problem på andra sidor, vad jag har märkt.

Hjälp någon?

And he brought home the bacon, so that no one knew...

Känns bra att vara tillbaka på jobbet igen. Känns bra att tjäna pengar igen. Har varit hur skönt som helst att vara ledig, don't get me wrong, men att vara pank är värdelöst, och jag har en hel del saker framöver som kräver utgifter. Gotta bring home the bacon med andra ord.

Kaffet är slut på jobbet, det är det enda som känns lite surt. Hade verkligen varit fint med några koppar kaffe nu.

Förresten verkar det luddigt och struligt med filmen. Jag ska kanske filma i morgon natt. De verkar ha inbördeskrig det där crewet.

The Dark Knight



Lovin it.

Bowlande turister

Ellis lillasyster Anna är i stan, och hon och Elli är lika på många sätt. Framförallt är de båda frälsta i den (som jag förstått) ädla konst, som kallas att shoppa. Anna har redan spenderat både en och två kronor.

I dag har vi dessutom tagit en tur till Röda Sten för att äta glass, och sedan träffade vi upp Geromima, Marie och några andra för att bowla. Det gick asingakasst för mig, men fan vad skoj det är! Vi bor ju bredvid en bowlinghall, och om det inte vore så dyrt hade jag varit stammis. Och om man började bowla regelbundet, skulle man då kunna komma undan med att det skulle vara ens träning? Jag menar, man lyfter ju ett klot på några kilo, och svingar det en massa gånger.

Jag har några bilder:


Här är jag vid den röda stenen som gett namn åt Röda Sten. Eller om det var tvärt om.


Geromima i sitt bowlingesse.


Elli och Anna har skoj.


Utanför träffade vi sedan en jättefull Majko. Hon skulle på spelning.

Förresten ska jag kanske börja filma snart igen. Natten mellan söndag och måndag pratas det om. Får se.

Reklam!

I afton, klockan 20, påbörjas ett festligt spektakel. Brasseri Ferdinand håller klubben Kul På Svenska och får besök av inga andra än det magnifika, fantastiska, superskojiga improvisationsteatersällskapet Rattle!

Be there or be square.

Drömmar, Idol & Simon Cowell

Ja jag är hemma, och ja jag ska ge er berättelsen om EuroPride 2008. Men först måste jag ge er något annat. Jagg har nämligen drömt väldigt skumma saker de senaste nätterna, och denna natt var inget undantag. Vad tror ni Freud skulle säga om detta:

Jag jobbar som domare i American Idol. Paula Abdul kan nämligen inte närvara idag, så jag är stand in och sitter så fint mellan Simon Cowell och Randy Jackson. In för audition kommer gulleplutten David Archuleta som får oss alla saliga. Men nej, Simon tycker att låtvalet var fel, trots det lysande framförandet, och skickar hem David med hopp om att han kommer tillbaka nästa år.
  Som för att strö salt i såren hos lille David så snor jag matkassen han har burit med sig. Det är nämligen Simons födelsedag idag, så jag tänkte överaska med lunch. Jag svänger ihop potatismos, köttbullar, brunsås, bearnaisesås och lingonsylt. En portion till mig och en till Simon. Men för att göra det lite extra fint så häller jag hans portion i en skokartong, och börjar slå in ett paket - komplett med papper, tejp, snöre och kort.

Vi domare sätter oss till bords i lunchrummet, bredvid Paula (som av någon anledning dykt upp igen) och min vän Natta (som bara ser surmulen ut, och hackar på mig för att jag äter så onyttigt). Vi berättar om David och Paula blir upprörd över att vi skickat hem honom - det är ju meningen att han ska komma tvåa denna säsong!
  Simon tar väldigt lång tid på sig att öppna presenten, och till min besvikelse så ser jag att han får in mat under tiden han öppnar min present. Så när han väl fått upp snörena, så blir jag i stället tvungen att säga "Grattis! Här har du morgondagens lunch".

RSS 2.0