Kattvakt

Ännu en vecka har passerat och jag är glad att det är helg. Jag känner mest för att sova i 48 timmar och skulle nog kunna göra det om man slapp naturliga behov som att äta och gå på toa. Tror i vilket fall inte att det blir många knop gjorda i dag, mer än en sväng till tvättstugan. Ja just det, en sväng till West Hollywood också. James och Teddy har åkt hem till Colorado över helgen och bett mig kika in hemma hos dem och kolla till katten. Vädret är grått i dag, så jag kanske stannar kvar hemma hos dem ett tag och kollar på TV och gosar med Dexter. Eftersom jag inte har TV själv blir det genast väldigt exotiskt och spännande när man väl får tillgång till en!

I går spenderade jag kvällen med Katta. Vi käkade, hittade kläder och skor till mig och gick sedan på bio. Såg The Hunger Games och gillade den! Spännande film, och nu är jag sugen på att läsa böckerna.

And it's the weekend!

Veckan med monologer har gått helt okej. Jag stressade som fan över det i början, men låter nu stressen vara och tar det som det kommer i stället. Jag är inte klar med varken Salieri eller Romeo än, så det är bara att låta karaktärerna sjunka in och läsa om pjäserna ett par gånger. Tror det kommer att gå bra även om veckan inte var en höjdare.

Nu i kväll ska vi ha fest för att fira av Ruby som tyvärr måste åka hem till England på söndag. Brist på pengar och visum tvingar henne tillbaka, men jag hoppas hon kan återvända i sommar för att återuppta utbildningen. Hon skulle inte hamna i vår klass igen, men att ha henne i skolan är ändå något.

Om vädret är bra i morgon (har varit ganska kyligt i dag) så funderar jag på att ta en långpromenad och fortsätta utforska allt konstigt som finns här i Hollywood. Det är verkligen ett underligt ställe...

Monologue Monday

Så helgen susade förbi på ett kick, trots att jag knappt gjort annat än att ligga hemma och plugga monologer.
Det går sådär, om jag ska vara ärlig. Amadeus är en fantastisk pjäs men Salieri är en förjävla krävande roll! Jag vet att Tim inte skulle gett mig monologen om han inte trodde att jag skulle kunna klara det, men det är ändå ingen lätt match - så mycket jobb måste läggas för att bemästra texten och jag känner inte att jag haft den tiden. Texten sitter bara nästan, och det är fan inte gott nog när jag förväntas spela den på scen redan i morgon. Och jag stressar över att jag inte hittat någon kostym till rollen. Pjäsen utspelar sig för bövelen i slutet på 1700-talet! Tim sa att han inte vill att jag lägger några pengar på att köpa eller hyra kostym och peruk, men samtidigt accepterar han inte att jag går upp på scen klädd i vad som helst. Och kostymförrådet på skolan är knapert. Nåväl, jag ska försöka fixa fram något halvdugligt till i morgon.

Romeo har jag knappt hunnit börja på känns det som. Det är verkligen lysande att ha den här No Fear Shakespeare-upplagan med nutida översättning, men samtidigt riktigt bra att kunna gå tillbaka till original-engelskan. Den har ett sånt otroligt flyt och en poetisk rytm som gör texten lättare att memorera. "Översättningen" hjälper till att förstå vad det är jag faktiskt säger. Och helt ärligt, Romeo & Julia innehåller en jävla massa dirty talk. Bakom alla längtande suckar och utrop om evig, uppslukande kärlek förstår jag nu att det de egentligen säger är att de vill knulla!I går kväll tog jag en paus från dramatiken och träffade Katta för middag på Umami Burger. Eller YoMama Burger, som Katta först var övertygad om att det hette. Den tjejen alltså... En hipster-restaurang med förjävla smarrigt käk. Tog en drink, drank en öl, svullade och vi fick båda en välbehövlig paus från plugget.


St. Paddy's Day!

Lördag och helg. Det har regnat sedan i går kväll, så jag stannar helst inne. Har fått två monologer att lära in över helgen: Salieri från Amadeus och Romeo från (kan ni gissa?) Romeo & Julia. Särskilt kort varsel är det med Salieri's monolog, som jag måste ha klar till på tisdag! Och när vi får monologer räcker det inte med att plugga text. Vi måste läsa hela pjäsen (helst flera gånger), bryta ner alla scener och analysera manus, samt bygga karaktären från grunden (baserat på den teknik vi lär oss).

Eftersom Salieri är mer krävande och mer brådskande så jobbar jag mig igenom Amadeus och försöker vara analytisk. Romeo ska jag ta tag i efteråt - ska bara plugga in texten så att den sitter, sedan ska jag analysera manus. Har köpt en bra upplaga, som innehåller både pjäsen i originalspråk (så som den ska spelas) och även en "översättning" till nutida engelska. Kände att det var ett måste, för att försöka förstå Shakespeare-engelska är fan ingen lätt match. Det blir bara poetiska ord i fin rytm som jag inte förstår vad de betyder. Blir svårt att spela då.

Saint Patrick's Day är det också! Jag har aldrig firat förut, men är sugen på att gå ut och dricka öl. Jag har faktiskt städat badrummet i dag och ska snart ner för en tvättid, så med så många duktighetspoäng tycker jag att jag kan förtjäna en öl i kväll. Förutsatt att jag kan hålla fortsatt fokus på mina monologer fram tills dess.

Ågren i LaLa-land

Vad som blivit väldigt tydligt med skolan de senaste veckorna är att de vill att vi ska lida. Här tar vi inte den enkla vägen ut inte. Här jobbar vi inte med glada upplevelser och gulliga känslor! Vi har analyserat Angels in America och Death of a Salesman. Herregud, hur deppiga ska vi behöva bli?! Fantastiska pjäser, men ångest är ju bara förnamnet.

Och i Technique arbetar vi bara med att utforska hemska grejer. Vi har interagerat med lik, låsts in i Auschwitz, beskådat självmordsförsök och förlorat familjemedlemmar. "Temat i den här klassen är kärlek och död" fick vi höra första dan. No shit.

Men trots jobbiga känslor att hantera, bejaka och vrida och vända på så lär jag mig massor. Dels i hur jag själv reagerar på vissa situationer, och framför allt hur vi bygger karaktärer och historia. I morgon ska James och jag spela en scen om död, droger, förnekelse och skuld. Lite lätt sådär.

Pretty Ugly

Min klasskamrat tillika nyfunna vän Elizabeth, bättre känd som Yenn, har i dag släppt musikvideon till sin senaste singel "Pretty Ugly". Kolla in!Måndag

Nu när jag har haft några lektioner med Läskige Läraren så känns det lite bättre. Han är fortfarande sträng och svär mycket, men nu har han visat att han kan skratta också. Så när han i dag kallade alla i klassen för motherfuckers och hotade att döda oss, förstod vi att det var skämtsamt menad. Hoho så skoj!

Jag kann möta upp Katta för en snabb lunch i dag innan min första lektion. Den damen har stressat så jäkla mycket senaste veckorna - jag har knappt sett röken av henne! Skolan sliter nästan ihjäl henne, hon har på riktigt gått flera dagar i veckan utan sömn bara för att hinna igenom alla uppgifter. Nu verkar det så sakteliga lugna ner sig och det är skönt att höra, för det är fan inte hälsosamt att stressa så.Längre ner på den här gatan bor jag! Knäppte bilden i går, tyckte det var så fint hur blommorna fallit. Och det är så skönt med bra väder igen! Förra veckan var inte alls kul. Och nu vet jag att jag inte ska gnälla inför er som fryser skinkor och kinder av er i Sverige, men ändå. Vi har fått en fin helg här och i dag är det 26 grader ute. Ska bli kyligare i veckan igen, runt 15, men sen bli fins till på fredag.I dag är det också Jakobs 30-årsdag. Grattis Socker! Ledsen att jag inte kan fira dig, men jag hoppas resten av Göteborg gjort sitt jobb och höjt dig till skyarna på din stora dag!

Mars!

Jädrar i min lilla låda vad for det går! Jag har varit här i mer än två månader, jag är inne på min andra termin i skolan, jag har skaffat egen lägenhet... Allt är så annorlunda jämfört med denna tid förra året.

Denna tiden förra året hade min minstaste systerson kommit till världen. Grattis på födelsedagen Emil! <3

Jag är mitt uppe i att tvätta och jag är inte supermotiverad att blogga just nu, men jag ville bara slänga upp ett litet hej och säga att allt är bra. Min rygg är dock uppfuckad, så i går kunder jag inte delta på Movement. Satt vid sidan och läste kursliteratur och tittade på mina klasskamrater arbeta. Jag är inte säker på vad den onda ryggen kommer ifrån, men jag har kännt att det varit på väg ett tag, och en gissning är att jag ju har ny säng. Enligt IKEA kan det ta upp till två månader innan kroppen vant sig vid en ny säng. Kan det vara det tror ni?

RSS 2.0