Torsdag!

Hemkommen från jobbet har jag varit duktig och diskat samt skrivit brev till Farmor och Farfar. Nu ska jag bara komma ihåg att köpa frimärke. Det är ju inget man gör varje dag direkt. Det är så kul att få brev! Riktiga brev alltså, det får man typ aldrid. Men det jag ofta glömmer bort att tänka på är att jag kanske borde börja skicka fler brev till folk för att kunna förvänta mig att få några själv.

Gårdagskvällen spenderades på Vin o Tapas med Elli. Mys. Det är ju en annan grej man inte alls gör ofta. Går ut och äter alltså. Det behöver inte bli läskigt dyrt men det är typ alltid jättetrevligt. Vi har sagt att vi ska ut en gång i månaden från och med nu.

I afton väntas hastigt besök av min gamla roomie Sebbe! Han kommer ner i en husbil, i sällskap med vår gamla klasskompis Malin samt några andra välbekanta ansikten. De ska på någon spelning i morgon kväll och tänkte kombinera det med road trip. Låter skitkul i mina öron. Jag gissar att det blir några öl på Kelly's i kväll.

Dessvärre hinner jag inte umgås med dem mer än i afton, för i morgon efter jobbet ska jag iväg på läger med Rattle! Vi ska typ ha boot camp för att komma igång inför höstsäsongen. Jättestrukturerat och seriöst - känns typ som när man åkte iväg på träningsläger när jag trände gymnastik. Och på sätt och vis har det ju samma syfte. Vi ska bonda och bli bättre. Och pepp. Typ. Ser verkligen fram emot det!

XXII

Go shawty...

Shine is on me...

Nu har jag hals och hosta kvar, men bortsett från det skulle jag i det närmaste kalla mig frisk. Vi är på väldigt god väg i alla fall!

Ber om ursäkt för att jag (som så ofta nuförtiden) har struntat i bloggen. Men med massor att göra på jobbet och en fin Elli att krama på när jag kommer hem... Ärligt, det lockar inte som det annars gjort att sätta sig och skriva om hur dagen varit.

I skrivande stund sitter jag i min fina hörna och bleker tänderna. Elsa skickade ner en box med bleknings-stripes som hon hittade när hon rensade sin kontorsplats inför flytten till USA och skickade ner dem till mig. Hon tycker mina gaddar behöver en omgång efter år av kaffe, cig och snus. Kanske har en poäng där syrran. Jag börjar se resultat i alla fall! Men jag ska hejda mig innan det blir för mycket. Vill inte se ut som Ross gjorde i det där avsnittet utav Vänner.

På tal om Elsa måste jag bums fixa Skype. Men måste jag inte ha hennes inloggningsnamn eller nåt sånt för att kunna ringa henne? Elin, hjälp mig!

Los Abrazos Rotos

Igår bröt jag mot mit egna utegångsförbud. Jag träffade Jakob och Towe, fikade och gick sedan på bio som inleddes och följdes av ett par öl. Inget galet med andra ord, men jag blir ju inte mer alert av att vara ute - bara mindre frustrerad.

Filmen i alla fall var Pedro Almodóvars nya Los Abrazos Rotos (eller Brustna omfamningar på svenska). Jävligt bra! Har inte sett så mycket Almodóvar tyvärr, jag måste bli bättre på det. Karl vet verkligen hur man gör film och berättar historia! Så den rekommenderas.



Elli har kommit hem också. Skulle egentligen stannat i Köpenhamn i natt hos Ásta och Hallur, men han åkte direkt hem i stället och nu är jag väldigt glad. Så fint att bara få kramas och pussas och vara nära och känna att det är som det ska. Har saknat min babe.

Sick of being sick

Jag är mäkta less på att ligga hemma nu. Jag mår bättre men är inte frisk ännu och trots att jag skulle vilja gå ut och göra nåt, träffa folk vara social, känns det som en dum idé att inte vänta ut den här sjukan. Men vad ska man göra när man är så uttråkad att man bara stirrar rakt fram? Man blir ju hur slö som helst utav detta.

I går kväll kom i alla fall Jakob förbi och höll mig sällskap ett tag. Det stillade min utsvultna sociala sida en smula, men nu klättrar jag åter på väggarna. Ska dra ett avsnitt True Blood och sedan återgå till att rulla tummarna.

Keeps Gettin' Better

Huvudet bultar och halsen river, men nu är jag i alla fall feberfri så det känns mycket bättre. Ipren och Mucoangin är mina bästisar just nu. Jag orkar till och med passa på att tvätta. Känner mig duktig.

Hade jag varit frisk och ledig hade jag inte legat inne idag. Jag hade druckit öl eller rosé ute i någon park och spelat Yatzy med någon glad vän.

Golvad

Vet att jag inte bloggat på länge. Ingenting om Way Out West och inget om att jag är ledsen över att syrran nu är i USA. Men jag ligger hemma sjuk nu, så jag orkar inte skriva.

På söndag kommer Elli hem igen. Det blir fint.

Marit Krunefield

Mamma och bror var i stan en snabbis i dag och tanken var att vi skulle ses och käka lunch. Det blev tyvärr inte av, så jag får vänta ännu ett tag innan vi får ses. Nu vill jag inte bli dissad av fler familjemedlemmar.

Någon som inte dissar är syster Elin. Hon och systerson Philip kommer ner i början av september! Vi ska gå på Liseberg och promenera i leksaksaffärer har jag bestämt. Ska bli skitkul att ha dem här!

I afton är det fler skoj spelningar på Kulturkalaset. Marit Bergman m.fl. ska göra en hyllningskonsert för Dusty Springfield. Det kan nog bli häftigt. Och efter det lirar Markus Krunegård. Dessvärre vet jag inte om jag kan se någon av spelningarna, eftersom jag så länge försummat lägenheten. Det är skitit här hemma! Och i morgon kommer ju Ronja ner, så det vore ju trevligt om jag kunde göra stället drägligt igen.

Förfest

I dag fyller min kära kollega Emma 25 bast. Detta firade vi med att (efter en löjligt seg och trött dag) gå till Kungsparken och dricka lite. Vi var ju tvugna att grunda ingför att underbara Veronica Maggio skulle spela på Kungstorget! Gratis, i och med Göteborgs Kulturkalas! Oh... Hon var så grym! Låtarna var så fina, hon lät så bra, hon var så snygg! Typ bästa förfesten inför Way Out West. Det var skitbra verkligen.


Häpp!

Jag vet att jag inte är någon stjärna på att uppdatera för tillfället, men jag har för mycket på G just nu. Kom hem från jobbet för en kvart sen och ska nu direkt iväg och filma. Men efter i kväll ska jag tydligen vara klar. Tydligen.

Oh my Lord

Detta är fan okristligt tidigt att vara uppe på en söndag. Det gör nästan lite ont i kroppen att inse att jag är vaken. Lights, camera, action?

Båda slutar på onna

Syrran bestämde sig hastigt och lustigt att avblåsa sin Göteborgsresa, så jag har stått lite handfallen inför vad jag ska göra av denna helg. Filma i morgon, det vet jag, men nog ska man väl kunna göra fler saker innan dess? Särskilt som vädret äntligen har vänt.

Ölade i går med Emma och Sofia från Rattle. Jättetrevligt, på bakgården till Café Publik.

I dag har jag varit och träffat Jonna! Hon är här nere över dan för att gå på Madonna med sin brukare. Vi hann ses i ett par timmar och bara hänga och naturligtvis spelade vi ett par vändor Yatzy. Alltid lika fint att se henne! Kom ner snart igen babe.





Lokaltidningens Besvikelse

Här hittar ni kanske den mest geniala svenska bloggen någonsin. Brilliant idé och alldeles pinsamt roligt att läsa.

Klakkan

I morse for Elli iväg till Köpenhamn för att i morgon fara vidare till Island. Jag vill också! Jag vill också se Island på sommaren. Jag vill också träffa hans familj. Jag vill också träffa jättegravida Þóra. Jag vill också fira Reykjavik Pride. Jag vill också dricka öl med Auður. Jag vill också bada i Lagunen. Jag vill också fira Kulturnatten.

Men jag har ändå Frida här. Hon finns inte på Island. Och dessutom kommer Elli att missa Way Out West. Och det finns inte på Island.


That is soooo yesterday!

Jag erkänner att jag ganska ofta är rätt kass på att snappa upp bra musik när den väl är aktuell. Alldeles nyligen har jag upptäckt brilliansen i Markusevangeliet av Markus Krunegård, till exempel. Och den plattan har ett år på nacken redan. Det stör mig inte alls att jag inte "var där först", men jag kan bli lite nedslagen av att jag gått onödigt länge utan denna fina musik att lyssna på! Känns som om jag missunnat mig själv. Detta gäller alltså inte bara Krunegård, utan över huvud taget. Och något jag inte riktigt kan förlåta mig själv för är att jag först alldeles nyss upptäckt att Säkert! är inget mindre än lysande! Jävlarimej vad den kvinnan kan skriva låtar! Blir helt tagen. Som Hello Saferide är hon riktigt grym, men som Säkert! är hon snäppet bättre. Helt och hållet min påse chips. Lyssnar på den självbetitlade skivan om och om igen, och suckar åt mig själv för att jag dröjt så länge.

Rullen

Jag är tydligen inte färdigfilmad. Regissören har hört av sig. Han är mitt uppe i klippandet och tydligen ser mycket bra ut. Men min karaktär känns platt och han vill därför lägga till lite grejer, så nu i helgen ska jag filma igen. Känns konstigt i och med att jag liksom lagt den grejen bakom mig och gått vidare. Men om det behövs för filmen så är jag bara glad att han såg det så tidigt! Let's make it the best we can! Jag tror det blir kul.

Fan, när ska jag hinna gå och klippa mig? Jonas har inte så långt hår som jag har just nu.

Frida

Göteborg är som översvämmat av stockholmare! Eller vår lägenhet är åtminstone det. I morgon eftermiddag kommer Frida. Det ska bli fint. Tänker mig lugnt och stilla och film och te. Kan bli en väldigt skön kontrast till de senaste helgernas festande. Och få är så bra på att titta på film som Frida. En ultimat plöjar-kamrat.

Air, Water, Earth

Har haft mina finaste Pontus och Mia nere över helgen. Mycket fest och bra häng. Vi ses alldeles galet för sällan! Nu verkar Pontus pepp på att bo i Göteborg en stund i alla fall, innan han sticker iväg till Florida om ett halvår eller så. Det vore ju grymt.

Jag har varit jättekass på att blogga på sistone - jag vet. Min bloggvän Ylva (som jag också träffade i helgen - skittrevligt!) tycker att jag dels borde bli bättre på att skriva och dessutom bättre på att be om ursäkt när jag inte skriver. Jag har ju väldigt få läsare och skriver mer för min egen skull, men okej here goes: Förlåt mina vänner! Jag ska bli bättre på att skriva och bättre på att be om ursäkt!

Jag har ju faktiskt en del att skriva om, men vi har som alltid haft massa vänner på besök så då sitter man ju inte vid datorn på samma sätt som annars. Och nu är jag på jobbet och har lite dåligt samvete över att jag skriver blogg i stället för kundavtal.

Får ta uppdateringarna senare med andra ord.

Men tacktacktack till alla som gjorde helgen till en fin sådan! Och tack till Mia för att du la upp skoj bilder på Fejjan.

RSS 2.0