Gleðilegt nýtt ár!

Nu börjar det ju närma sig. Dags att börja irritera sig på att man per automatik skriver 2008 när man ska ange datum. Dags att kasta sig in i ett nytt äventyr. Jag ser fram emot det.

Här ska det snart ätas familjemiddag. Förutom familjen och jag samt en morbror vid bordet, så har Ísak (Ellis lillebror) fått hit sin irländska lickvän Grace. Hon är skitsnygg och har en oemotståndlig accent. Love it. Sedan ska vi titta på det årliga humorprogrammet som jag glömt namnet på. Där skämtar man om allt som hänt det senaste året i en mängd sketcher, så jag gissar att det blir mycket ekonomi i år. Förra gången jag såg det (alltså förra året) snackades det mycket om arbetskraftsinvandring från Polen, samt några norrmän som gått vilse på en glaciär.

Tack och bock för alla SMS-hälningar (igen), och särskilt tack till mamma för att du ringde. Jag saknar dig.

Sjukt frisk

Nu kom snön! Det är sjukt fint. Konstigt förresten, hur man använder "sjukt" för att förstärka betydelsen av något positivt.

Anywho, juldagen börjar närma sig sitt slut, och ändå har familjen bara varit uppe några timmar. Elli och jag var nästan först upp, och vi tog oss ur sängen strax efter kl. 15. Detta följdes av två filmer samt uppätandet av gårdagens rester. Friskt (why not liksom?) gott. Kan meddela att isländska julmaten inte är så värst läskig alls. Jag slapp fårskalle till exempel. Inga underliga testiklar heller. Men maten är söt, väldigt söt. En klassisk favorit är till exempel kokt potatis som sedan steks i massor med smör och socker, som lägger sig som en hinna runt allt. Smakar inte så tokigt, men hej vad man känner sig onyttig. Och så äts det massa sylt till allt. Rabarbersylt verkar vara mest populärt.

Senare i afton ska Ásta och Hallur komma förbi. Hälsa på-kulturen lever kvar här på Island, och det bidrar liksom till myskänslan. Det sitter allt som oftast någon mer eller mindre främmande person vid matbordet och dricker kaffe.

Bye for now folks, pallar inte skriva mer.

Gleðileg jól!

God jul allesammans! Island är väldigt regnigt och väldigt stormigt. Ett gäng minusgrader kvällen vi landade men sedan dess bara storm och tö. Lite småtrist kanske, men vad fan. I övermorgon åker vi förhoppningsvis till Lagunen och tinar. I dag blir vi hemma med gamla släktingar för att äta mat i mängder och öppna presenter. Med andra ord skiljer sig inte denna jul nämnvärt från tidigare firanden. Förutom att denna är min första med Elli, och att isländska traditionen innehåller inte mindre än tretton olika tomtar.

Tack också för alla mer eller mindre personliga God Jul-SMS. Jag har valt att inte svara på dem, eftersom min räkning skulle bli duktigt fet då. Men god jul på er också. Puss och kram!

Joanna

Gosh, jag är nog tröttast i världen. Men jag är ganska glad ändå. Island i morgon!

Det har gått bra med kortfilmen också. Vi filmade i natt och i morse, och jag är nu klar med min del. Det har variit skitskoj. Joanna är det tänkt att den ska heta. Min karaktär heter Anders. Det tyckte jag var lustigt.

Nej, nu ska jag sova en stund innan man sätter igång med middag och pack.

Cute Overload

Haha! Detta gjorde mig glad. Och full i skratt.

Snåljåpar?

Men vad är det här? Mamma har kommenterat så duktigt, och syrran Elsa har jag haft telefonkontakt med så jag vet att hon också sponsrat. Men ni andra då? Syrran Elin leker dum ser jag. Var inte så snåljåpiga nu, gott folk! En femtiolapp kan alla undvara här i Sverige, det tror jag det.

Mamma och Elsa får i alla fall tummen upp av mig. Puss på er.

Musikhjälpen

Jag har lekt god samarit och skickat ett SMS till Musikhjälpen. För att kunna nå det uppsatta målet i insamlingen har programmledarna efterlyst ett pyramidystem som går ut på att den som skickat ett SMS, och på så vis bidragit med 50 kr samtidigt som man önskar en låt, sedan ska övertyga 2 personer att också skicka SMS. Och så fortsätter förhoppningsvis kedjan, och insamlingen blir succé.

Så kom igen nu, Mamma, syrrorna, Ylva eller någon av er andra som jag vet läser. SMSa och kommentera, så jag vet att ni dragit ert strå. Så kan jag sedan berätta vilken låt jag önskade, och vem jag tillägnade den.

Kortfilm

I helgen ska jag göra en kortfilm. Samma kille som gör långfilmen, och i princip samma skådisar och allt. Unge herr Regissör vill in på nån skola och behöver något att presentera. Så det blir nog skoj. Ska filma natten mellan fredag och lördag, samt lördag förmiddag. Sömn är planerad mellan dessa två pass, men om jag känner honom rätt kommer första passet gå över tiden till den grad att det kan bli lika bra att göra på nästa på en gång. Men allt är ju hemskt roligt, så det skulle inte göra nånting.

Känner en föraning till nackspärr. Hoppas det går över av lite nattavila. Riktigt jobbig grej.

Vi åker förresten på söndag. How 'bout that! Känns så jävla kul!

18

Både igår och idag har jag kännt mig sugen att gå till Gossip och dricka en öl eller två. Tjattra öronen av någon som tjattrar lika mycket tillbaks. Socialt umgänge i social miljö helt enkelt. I går fick jag inget gehör alls när jag frågade runt. I dag hade jag något bättre tur, då Sara gärna träffades. Det blev en jättesnabb öl på A-lagarhak, och sedan mest promenad. Klockan var ju inte alls så mycket som vi båda trodde, så Gossip hade inte ens hunnit öppna. Vi gick till porrisen i stället och drack kaffe med Aron. Vi kom bland annat fram till att han inte borde dejta Brent Corrigan.


Är de inte söta, så säg!

I dag fyller min lillebror Petter myndig! Big ups to mah brotha, yo! Ledsen att jag inte kunde festa med dig i går. Men jag ser till att du kommer ner hit snart, så ska jag visa hur man gör.

808s & HeartbreakKanye West - 808s & Hearbreak

Jag har just handlat. Wiiii! Blir alltid så barnsligt glad av att handla skivor.

R som i Rattle. Och Ronja.

Det var så grymt igår! Sjukt bra Rattle-afton, och så Ronja på besök. Öl efter teatern med Emma, Kristofer och Ronja - hur trevligt som helst.

Ronja for hem för en dryg timme sedan, men vi har redan hunnit med både pizza, kladdkaka och lussebulle dagen till ära. Glad Lucia förresten!

Men tillbaka till Rattle. Världens bästa grej, kan det nog vara. Efter en lyckad kväll går jag som på moln i en vecka efteråt. Vi har verkligen blivit duktiga, och det är så kul att så många människor upptäckt det. Vi har ju för bövelen börjat bli etablerade! Måste leta efter nytt ställe att ha som "hemmaarena" till våren - vi har vuxit ur KoM. Nån som har en spelvänlig, publikvänlig plats som skulle passa oss nio?

Update

Wow, jag har haft så fullt upp att man nästan kan skratta åt det.
Stockholmsresan var så grym! Först världens bästa myskväll med världens bästa Frida och sedan en heldag med världens finaste syskon. Shit vad skoj vi hade! Och Cheo dök upp också, ej att förglömma. Detta följt av baksmälla och heldag med världens bästa Mia. Så jag kan lugnt säga att jag varit bortskämd - bara omgivits av fina människor.

Nu tillbaka på jobbet så är det andra bullar. Verkligen. Julkampanjer och grejs ökar stressnivån rätt duktigt. Som igår tillexempel, då jag på en dag fick in lika många beställningar som jag vanligtvis tar emot under tre veckor! Så jag är begravd i arbete. Men med tanke på att jag är bemannad så ska jag bara skatta mig lycklig som har mycket att göra - så länge jag har jobb så har jag arbete, så att säga.

I kväll är Elli på porrisen och jobbar. Hans första egentliga sysselsättning på många veckor nu. Kul för honom. Och extrapengarna behövs. Hans fossing är bättre, men inte helt hundra än. Kanske sjuttio.

STHLM

Wow vad party-poopig stämning jag skapat i bloggen. Inte en kommentar så långt ögat når. Men så har jag ju varit snål med att skriva, och när jag väl gjort det har det varit uppdateringar angående om jag överlever eller ej. Men lugn, så allvarligt är det verkligen inte. Hittar de nåt så tar de bort det, det ska inte vara mer än så.

Just nu laddar jag big time inför Stockholm i morgon. Först hem till Frida för myskväll, och sedan är det all about the syskon. Saknar dem massor, så det ska bli så sjukt kul att få lite quality time verkligen. Ut och käka, och sedan tillbaka till lägenheten. Kanske sällskapsspel också? Kan ju nästan lova att det kommer att sluta i krökarspel i alla fall. Någon som spelat "En citron, en halv citron"? Lordy lord have mercy vad galet det blir varje gång! Men man får passa sig lite, yngsta småbröderna är ju bara 15 bast. Kanske kan låta dem dricka outspädd saft och hävda att det är likör?

Brianstorm

Det var lite freakish att röntgas. Hela grejen att ligga på en brits som kör fram och tillbaka genom en slags "scanner-ring" som snurrar och surrar. Just like in the movies. Och att få den där exponeringsvätskan injicerad var ännu konstigare. På en sekund blev man alladeles varm inombords och jag trodde för en sekund att jag kissat på mig. Sedan var proceduren klar.

Några timmar senare fick jag samtal från en läkare som berättade att de inte är helt säkra på om de funnit något konstigt eller ej. Så jag ska nu vänta på att få kallelese från en neuro-kirurg som ska fortsätta utreda mig. Eller min hjärna åtminstone.

To be continued...

Brainstorm

Redan i morgon är det dags. 8:50 ska jag inställa mig på Lundby Sjukhus för att röntga hjärnan. Tydligen ska de först injicera något ämne som ska sprida sig i blodet, för att sedan ge utslag på bilderna för att visa bla bla bla... Det känns lite creepy. Lite Arkiv X eller nåt. Jag måste tydligen stanna kvar en stund sedan, för observation. I väntan på att detta mystiska ämne ska passera genom mina system och lämna kroppen. Kanske för att återvända till moderskeppet, vad vet jag.

Det känns bra att Elli ställer upp och följer med, i alla fall. Jag är inte skakigt nervös inför detta, bara lite... tom. Det känns konstigt.

Filmen igen

Regissören har börjat höra av sig igen. Han verkar verkligen vara jättepepp på att få filmen färdig. Nästa sommar alltså. Det vi hann filma vet jag inte om han tänker göra något med, men filmen ska i alla fall bli klar.
Fram tills att det blir dags att filma så vill han jobba med team building. Känns lite kontorsråtteledning, men jag jobbar ju på kontor så det borde funka. Nu på onsdag är det tänkt att jag och en av skådespelarna ska ses och hänga. Som våra karaktärer, gissar jag. Och att vi filmas samtidigt. En liknande grej gjordes ju under castingperioden, men det här verkar vara lite annorlunda. Får se om det blir kul.

Champagne Safari

Nu är jag tillbaka. Glad första advent i efterskott! Snart vankas Island, och innan dess Stockholmsresa och stockholmarebesök.

Helgen var fart-och-fläktig. Studiebesök på syskon-porrisarna, hotellkalas, middag och drag-show. Allt bjudet - inte illa alls! Jag har haft riktigt kul. Nu behöver jag en vilodag känner jag, men det är för mycket att göra på jobbet.


RSS 2.0