Utmanad

Såg att jag blivit utmanad av syrran Elin.

Vad gjorde du för tio år sedan?

2002 alltså? Låt oss se... Jag gick sista terminen i nian och skolkade en massa. Eller väldigt mycket under en period. Tills mamma fick ett samtal från skolan. Den utskällningen kommer jag aldrig glömma, fan vad jag skämdes. Men jag kände mig konstant missförstådd och förbisedd, precis som alla tonåringar. Fan vad självcentrerad man var!

På hösten började jag sedan teaterprogrammet på gymnasiet, och det blev en fet vändning till det bättre.

Vad gjorde du för ett år sedan?

Jag lunkade på i Göteborg. Jobbade på Telia och gillade det, spelade mycket improvisationstater med Rattle och älskade det. Och så bokade jag en resa till New York, som jag överraskade Elli med på hans 30-årsdag. Resan bar av i maj och blev fantastisk.

Fem snacks du gillar?

Djúpur - ett isländskt godis av lakrits och choklad. Det är som knark för mig.
Glass - jag frossar tills jag mår illa. Och fryser.
Grönsaksstavar - ska dippas. Fan vad gott det är! Och så enkelt.
Choklad - All choklad! I mängder.
Bakelser - Riktiga sockerbomber som ska gluffsas upp tillsammans med en kopp kaffe.

Fem sånger du kan texten till:

Jag har väldigt lätt för att memorera låttexter av nån anledning. Men här är några:

Queen - Bohemian Rhapsody
Robyn - Be Mine!
Nordman - Ännu glöder solen
Chris Brown - Forever
The Magnetic Fields - Absolutely Cuckoo

Fem saker du skulle göra om du blev mångmiljonär:

- Köpa en lägenhet i LA och ett hus i Stockholm.
- Skrota CSN.
- Skämma bort min familj.
- Resa till typ tusen destinationer.
- Donera till välgörenhet.

Fem dåliga vanor:


Röker för mycket, dricker för mycket, äter för dåligt, stannar uppe för länge och tränar aldrig.

Fan vad osexig man låter.

Fem saker du gillar att göra:

- Gå i skolan (älskar att kunna säga det).
- Åka hem till Stockholm (börjar inse att andra sidan planeten ligger väldigt långt bort).
- Dricka öl (på en uteservering med vänner).
- Fördriva tid på YouTube (vad gjorde man innan YouTube?).
- Gå på teater (något jag gör alldeles för sällan).

Fem saker du inte skulle klä dig i eller köpa:

Ingen aning. Ser ingen direkt poäng med att ha BH. Eller någon längtan efter att bära tangafillingar. Sen tycker jag att det är skittråkigt att shoppa kläder över huvud taget.

Fem favoritleksaker:

Min laptop Ashley, min iPod Cooper, min BlackBerry Buster, fjärrkontrollen och plånboken.

Fem personer jag vill se göra den här utmaningen:

Jag vet inte ens om nån läser min blogg längre. Än mindre om mina läsare bloggar. Så jag skippar denna sista fråga.

Nytt boende!

Japp, jag har lyckats styra upp en lägenhet! En studio mitt i Hollywood, bara en liten promenad från skolan. Lite över min budget egentligen, men det får det vara värt. Jag får börja käka nudlar eller nåt.
Jag kan flytta in tidigast på söndag, så när jag har möjlighet kan jag langa upp några bilder på kvarten. Skulle ögonmåtta och säga att den är på totalt kanske 30 kvm. Stora fönster och nytt parkettgolv. Och husvärden är så jäkla snäll. När jag var där i går för att betala depositionen hade han köpt grejer till mig. Lite småsaker, typ en sopskyffel, toapapper, diskmedel och annat. Och tagit med sig bestick hemifrån som han gav mig. Han tyckte synd om mig som kommit så långt bortifrån och inte äger ett smack. Hur gulligt!

Och en annan grej. I går var Katta och jag på Staples Center och såg Cirque du Soleil som skapat en helt otrolig föreställning som hyllar Michael Jackson. Det var heeeeelt magiskt! Jag och Katta kollade på varandra med tårar i ögonen flera gånger, det var så sjukt fint. Massvis med dans och otroliga stunts, grym ljussättning och så världens bästa musik på det... Jag dog.
Så kommer föreställningen till Sverige så måste ni gå! Tänker framför allt på att Syrran måste ta med sig min äldste systerson i så fall. Jag tänkte på honom hela tiden under föreställningen och tänkte "om jag hade sett den här föreställningen när jag var åtta år gammal..." Ja jösses.


Ny vecka

I fredags bjöds jag och två klasskamrater hem till vår klasskompis James och hans pojkvän Teddy, som bjöd på svingod middag. Vi drack ofantliga mängder vin och svirade sedan ut i natten i West Hollywood. Besökte bland annat den eviga innegayklubben The Abbey, dansade en massa och avslutade kvällen med pizza slice.

Nu är det ny vecka med nya uppgifter i skolan. Tisdagar är långkörardagen från 9 till 20, och i ett par veckor framöver kommer även torsdagarna att se likadana ut. Mycket att göra och ingen stund att slacka av på lektionerna. Men det är lugnt, jag har en jävla massa kul. Särskilt på teknik- och improlektionerna! Helt klart mina favoriter.

Jag bjuckar på en mindre smickrande (och mer berusad) bild från i fredags.



Teddy, Ruby, James och jag.

Recap

Okej, jag vet att jag borde blogga oftare om jag nu ska blogga över huvud taget. Ingen gillar en blogg som uppdateras varannan vecka. Men jag försöker komma fram till om jag ens har lusten att blogga eller inte. Det är i så fall främst för att dokumentera min tid här, så jag har något att gå tillbaka till och läsa om i framtiden, och för att morsan ska veta att jag lever. Lite så.

Lägenheten sket sig. Det är vad de senaste dagarna har kretsat kring. En person drog sig ur i sista sekund (verkligen sista sekund - jag satt på bussen på väg in för att skriva på papper när jag fick mess om att han ska lämna landet) pga idioti, så det suger så fett. Den lägenheten var verkligen gryyym! Men jag måste släppa tanken på att bo där, jag kommer ingenvart annars. Nu gäller det är börja på ny kula och leta nytt, och försöka att inte jämföra alla ställen med den lägenheten. Tacka fan för att Katta låter mig stanna här tills jag hittar något eget.

Skolan rullar på och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Det är bra! Det är jävligt bra. Röstlektionerna är kanske inte höjdpunkten på dagen, men det är kanske för att vi nu i början inte ens arbetar med våran röst. Känns ganska pointless för tillfället men vem vet, jag kanske blir frälst och börjar älska det.

Nu är det helg! Ska käka middag med några klasskamrater i kväll och eventuellt gå på en teaterföreställning. Jag kanske slänger upp några bilder om jag kommer ihåg att ta några. Jag är skitkass på sånt.

Matförgiftning

Kan inte minnas om jag råkat ut för det tidigare, men i natt åkte jag på en fet matförgiftning. Jag var ute och åt middag och festade med några klasskamrater, för att fira en födelsedag. Födelsedagsbarnet Ruby och jag åt samma sak, och både hon och jag har kramat toalettstolen och kaskadkräkts hela natten och morgonen. Visst ser ni det framför er? Jodå, och det är värre än det ser ut.

Anywho, nu hag jag kunnat dricka vatten ett tag utan att spy upp det igen. Och en chokladbit har jag kunnat få ner också.

Tyck synd om mig, snälla ni. Jag känner mig ynklig.

Nytt boende!

Precis hemkommen. Har varit en stund i skolan och sedan kollat på lägenhet med två klasskamrater. Vi blev helt sålda på en, och vi ska få den! Fem minuters promenad (!) från skolan, pool, gym, balkong, egna sovrum. På en lugn gata mitt i Hollywood. Världens coolaste husvärd och i jämförelse med typ alla andra lägenheter i stan är den billig!

Vi ska in och skriva på och lämna in alla papper i morgon bitti, och flytt lär ske redan inom några dagar. Jag är så pepp!

Första dagen på vardagen

Har precis kommit hem från min första dag i skolan. Tack och lov hade jag kollat fel på schemat, och det var inte i dag vi hade långköraren på 11 timmar. I dag var det nog med en lektion. Där vi dessutom hade en timmas rast mitt i allt för att läraren skulle iväg på en audition. Alla lärare på skolan arbetar också aktivt som skådelspelare och har rätt att avbryta en lektion för att få tid till att göra sitt. Den förlorade tiden tas igen vid annat tillfälle.

Jag har dessutom haft tid att promenera runt på Hollywood Boulevard, där skolan ligger. På den gatan samlas många av Los Angeles konstigaste och mest pundade människor. Man ser mycket skumt där. Väldigt mycket skumt. Och så är det packat med turister också så klart, som letar efter sin idols Stjärna.



I morgon har jag bara ett par lektioner på eftermiddagen/kvällen. Känns skönt att få en ganska lugn start, för det ser ut att bli riktigt riktigt intensivt. Men så jävla intressant! Känns ibland som att jag tagit mig vatten över huvudet, men de tankarna är bara att blocka ut så fort man bara kan. Det är bara slängar av dåligt självförtroende, och det finns det inte plats för här.

Tillbaka igen!

Wow, jag är överaskad att jag ens kom ihåg lösenordet hit för att kunna börja skriva igen. Ville inte behöva skapa en helt ny blogg.

Hej OmLinus! Dig har jag inte besökt på över ett och ett halvt år. Jag hoppas vi varit så nära och goda vänner att vi snabbt kan hitta tillbaka till varandra. Och om det inte går så har vi nog vuxit ifrån varandra, och sånt får man bara acceptera. Men jag tycker i alla fall att vi ska ge vår vänskap ett nytt försök.

Så mycket har hänt sedan sist. Så. Mycket. Har. Hänt! I grund och botten är jag samma vän du kände för ett par år sedan, men jag är numera lite mer förvirrad, glad, knubbig, singel, hjärtekrossad, förväntansfull, äventyrslysten och nyfiken. Och så är jag amerikan också nästan. Sedan en vecka tillbaka. Los Angeles kommer att vara hemma för en tid framöver.

I morgon börjar skolan och jag är skitnervös och jättepepp på samma gång. Första skoldagen är dessutom 11 timmar lång. Galet hard core.

Min första vecka här har spenderats i bil, körandes till olika destinationer. Har blastat massa hög musik och stannat på olika ställen och druckit drinkar. Promenerat. Ätit massa mat. Blivit bästa vän med solen igen.

Här vid piren i Santa Barbara

Nyårsdrinkar på Sunset Blvd

Eftermiddagspromenad i Malibu


Nu du bloggen måste jag svulla frukost. Vi hörs kanske snart igen.

RSS 2.0