"Jag har kontakter vettu!"

Jag tänker på det här med kontakter. Inte på det sätt som rubriken kanske får en att koppla, utan på vänner och bekanta. Hur många människor man knyter tillfälliga band med, som snart löses upp eller stramas åt. Hur man ibland knåpar en knop och ibland inte ens får till en dubbelknut.

De vänner som gått förlorade har ofta gjort det av en naturlig anledning - att man vuxit ifrån varandra. Ofta är ju separationen, eller vad man nu kan kalla den, väldigt odramatisk. Och ömsesidig. Men sedan händer det ju att den inte alls är lika självklar. Det är väl i ärlighetens namn det jag tänker mest på just nu. De vänner som faktiskt gått (och går) mig förlorad fast att jag inte vill det. Fast att man kanske inte nödvändigtvis vuxit ifrån varandra. Eller vuxit ur varandra. Eller så kanske det bara är jag som inte vuxit ur?

Sedan vill jag också tillägga att det också finns de vänskaper där relationen blir annorlunda, men fortfarande bra. När man behöver varandra på ett annat plan, eller kanske bara inte lika mycket. En vän man kanske suttit ihop med under lång tid behöver man plötsligt inte träffa oftare än någon gång ibland. Och det är fortfarande något fint.

Dagen efter

Fan, jag har varit så bakis hela dan. Jag känner mig fortfarande urk. När man är bakis har man på nåt sätt ett frikort till att få tycka synd om sig själv - det är bara att gnälla på, så länge det inte går till överdrift. Det är dessutom okej att käka kebabpizza och dricka cola, nästan hur mycket man vill.

När jag är bakis vill jag gärna ligga i sängen och ha Elli bredvid som bara klappar mig lite på huvudet medans jag känner mig ynklig. När Elli idag kom hem från jobbet tjatade han i stället till sig hjälp... med att bära en soffa till auktionsfirman två kilometer bort! Hallå?! Jag är ynklig här! Det var pest I tell you.

Nu har jag ätit skräp och druckit skräp. Ligger i sängen och läser kändisars microbloggande på Twitter. Och halvsover. Känns bra mitt i all ynk-missär.

Nuets låtDavid Guetta featuring Kelly Rowland - When Love Takes Over

Kick-off

Jag ska gå på kick-off ikväll! Eller åtminstone något som ska likna en kick-off. Ska möta upp hela filmteamet ute på nåt ställe och alla förväntas (om regissören får som han vill) supa ner sig och göra bort sig inför varandra. Ett perfekt sätt att bryta isen, tycker han. När jag började gymnasiet hade våra dramapedagoger samma uppfattning, men ett annat tillvägagångssätt; de tyckte hysteriska improvisationsövningar och allmänna galenskaper var det bästa sättet att svetsa samman en grupp främlingar. Det funkade ju, uppenbarligen, men jag tror inte vi har tid för sånt nu. En stor stark, tack!

Sägong 3Får man inte nya Tori-plattan får man frossa i DVD-boxar i stället. Entourage säsong 3! Nya beroendet.

Tjugofemte

Jag hade egentligen tänkt fira löningen med en tur till Bengans - Tori Amos nya platta är ju släppt. Men ibland orkar man bara inte. Jag är just hemkommen från jobbet och ligger i sängen. Nytvättade lakan är guld.

Min tandvärk har förresten försvunnit! Jättekonstigt det där...

Palla tråkdagar

Har mer eller mindre varit instängd och tvättat idag. Fett segt. Och så har jag inget för mig ikväll. Och jag är pank, så det finns typ inget att göra. Är för första gången på länge riktigt uttråkad.

Till Ylva

Ja! Skynda dig hit! Jag utlovar isländsk lakritschoklad, guidad tur till stans bästa ölhak, utpekande av klubbar att undvika samt bästa parkerna för bag-in-box-häng!

Hälsa chefen från mig. I vänlig men bestämd ton.

Onsdagsafton hos Charlie

     

Vi åt hembakat bröd, gjorde oss av med det mesta av mitt hår, drack milkshake och försökte göra Humphrey Bogart hel igen.

Organdonation

De pratar på radion om att det fortfarande är stor brist på organ, vilket i naturlig följd gör köerna för transplantation längre och längre. Nu ska man tydligen hålla informationsdag för att motivera folk att göra ett aktivt val i frågan om organdonation.

Jag minns att jag anmälde mig till donationsregistret när jag fyllde 18, för att jag tyckte det var en helt självklar sak. Och det tycker jag fortfarande. Hur kommer det sig att inte fler anmält sig? Har du?


Tandvårdsskatt?

Jag kan verkligen inte förstå varför inte Sverige har fri tandvård för alla i alla åldrar. Det känns som att den nuvarande tandvården står helt utanför normsystemet i Sverige - på ett dåligt sätt alltså. Jag skulle verkligen inte ha något emot att betala ett par hundralappar extra i skatt varje månad för att i utbyte kunna gå till tandis och fixa det som behöver fixas, när det behövs fixas.

Jag har just nu en ättrig jävla tandvärk. Jag behöver dra ut åtminstone en visdomstand, men på grund av den hutlösa kostnaden för ett sådant ingrepp så får det gott vänta ett tag; att delbetala är tydligen inte ett alternativ, fick jag veta när jag ringde upp tandläkaren för en liten stund sedan.

Det är verkligen orättvist detta, hur vissa förbannats med dåliga tänder. Jag borstar mina gaddar tre gånger per dag, och jag äter flourtabletter dagligen, men varje gång jag går på undersökning har jag åtminstone fyra hål. Samtidigt vet jag många som borstar tänderna en gång om dagen och aldrig sett röken av tandtråd - och de klarar sig hur fint som helst! Jag blir fan så less när jag tänker på det...

Varför går inget parti till val på att införa fri tandvård för alla? Jag skulle rösta pronto.

Änglar och DemonerDen var ju inte så värst bra. Intressant plot, men det mesta kändes bara blaha blaha.

... Sa han som har Earth ambigramet tatuerat sedan flera år tillbaka.

Rederiet

Vi har tagit en tur på en färja ute i skärgården. Det var hur mysigt som helst. Vädret är ju väldigt mulet, men att sitta uppe i cafét och dricka en kaffe och titta ut på alla gulliga stugor... Rätt fin medicin mot en lätt bakfylla. Det och kebabtalriken vi åt innan.

På tryggt avstånd från kylan där ute. Men med god utsikt.


Hallur (i bästa tröjan) och Ásta.

Min favorit.

Grattis Norge

"Nu öppnar Dressman..."

Nej då. Men grattis på nationaldagen och grattis till den där fiolspelaren.

Eurovision är verkligen tråkigt. Jag förstår inte vad det är som är så charmigt eller spännande. Men Island kom tvåa så det jublades högt här hemma.

Finbesök

Ásta och Hallur kommer i kväll redan! Ett av Europas trevligaste par ska stanna hos oss i några dagar, och det kommer bli mys - det slår jag mig i backen på. Alltid skönt att höra isländska hemma. Elli pratar det inte tillräckligt ofta med mig.

Wake up!

Jag försov mig i morse. Blev inte galet sen, bara en halvtimme, men man blir ju galet skadad av att hetsa till jobbet samtidigt som man svär åt sig själv.

Det dumma var att jag minns hur jag vaknade av att klockan ringde. Jag tänkte glatt "Jaha, då var det dags att gå upp, tjohej!". Och däckade igen. Och drömde en väldigt vrickad dröm som innehöll Johanna, Jonna, Emil, ett gammalt dataspel, ett smutsigt spa samt lesbiska konstsimmare.

Nu ska jag lyssna på gårdagens avsnitt av Mammas Nya Kille.

Tvätta

Om man tvättar halva natten så hinner man inte sova så mycket sen.
Om man inte hinner sova så mycket sen, så blir man världens tröttaste människa som någonsin vandrat på denna planet.


Nässpruta

Elli och jag har gjort det. Sköljt näsorna. Det är ju jättepopulärt och "bara såååå rätt". Väldigt Anna Skipper. Men framför allt är det jävligt konstigt. Jag fick flashbacks tillbaka till badhuset när man var liten och lekte som en idiot, då det var oundvikligt att då och då få en nässköljning. Skönt att slippa klor denna gång.

     

Lillebror

Petter har varit här över helgen! Rattle, ölhäng, gå på stan, fika med moster Carina, kolla film hemma i soffan, visa porrbutiken, spela Yatzy, kolla affärer, stressa till Bolaget, bli nekade i dörren, komma in på annat ställe, dansa hela natten med Bella... Vi har haft skitkul.Här är lillebror bakis och har bråttom till sitt tåg hem till Stockholm.

Entourage

Min nya serie. Impulsköpte första DVD-boxen på Maxi's jättebilliga rea härom dan. Och den är avklarad nu  - andra boxen köptes därför idag. Liknelsen "Sex and the City för killar" är faktiskt ganska slående. Jag gillar't i alla fall big time!


Jesper of Sweden

Ni som läst min blogg länge (typ familjen, Jonna och Ylva, eller nåt) kommer kanske ihåg Jesper. Jesper for iväg till Norge för ett halvår sedan, och vi har inte setts sedan dess. Men för några dagar sen så återvände han till fäderneslandet, och nu är han till och med i samma stad som jag! Jesper mötte upp mig utanför jobbet när jag slutade, och vi har spenderat eftermiddagen och kvällen på uteservering med öl och varandras sällskap. Så jäkla fint att återträffa en vän man inte sett på länge!

I kväll har jag även hunnit snacka en stund på telefon med Henrik. Han är nykärr och överarbetad, så det är svårt att få quality time med honom. Men vi lovade varandra att ses snart. Vänskap är gullepluttigt.

Kite

Så jäkla härligt när en artist eller ett band som tidigare inte funnits på Spotify plötsligt dyker upp där!

Jag är totalt förälskad i bandet Kite, som släppt sin självbetitlade EP för ett litet tag sedan, och som nu alltså låter den avlyssnas på Spotify. Fyra spår av lätt vemodig synth som jag aldrig trott att jag skulle falla för, är nu det enda jag lyssnar på. Måste kolla om den finns på Bengans.Finbesök

Ronja kommer ner i kväll! Hon ringde vid lunch idag och undrade om jag hade planer för aftonen. Sånt är bannemig trevligt! Jag tycker att fler stockholmare kan följa hennes exempel och gå lite mer på impuls. Boka resa och kom ner redan i morrn, gott folk!

RSS 2.0