Nu börjar det

Mitt nya schema är ganska frustrerande. Som tidigast börjar jag 11:15 vilken kan framstå som väldans trevligt, men jag slutar varje dag mellan kl 20 och 22. Fatta vad det kommer att göra för min (för en gångs skull) ganska sunda dygnsrytm! De närmsta två månaderna kommer jag alltså att leva på konstiga timmar.
Och som i dag, hade min första lektion kl halv tre! Men nu är jag hemma igen, för jag har en tre timmars håltimma innan nästa lektion! Kunde de inte bara ha bakat ihop det, så jag kunde vara hemma vid sen middagstid snarare än närmare midnatt?

Nåväl, jag har alltså haft min första lektion i Technique II. Ny lärare, Tim, som jag varit livrädd för. När jag pratat med andra studenter har summeringen varit densamma alla gånger; "Han är den bästa läraren du kommer ha, men han kommer att knäcka dig och bryta ner dig till en gråtande blodpöl och du kommer att vilja dö". Så! Härligt. Jag var nervös, men lektionen gick bra fast det var förbaskat känslomässigt intensivt. Jag tror vi alla satt och grät vid nåt tillfälle, och jag är inte den som gråter hur som helst.

Nu ska jag käka och ladda om inför nästa lektion.

Ny termin

Sent torsdag kväll avslutade jag min första termin på Stella Adler! Jag och mina klasskamrater firade med drinkar och karaoke och dans. Men ingen rast och ingen ro för oss, för redan på måndag börjar nästa termin. Jag ska läsa steg två i ämnena Technique, Movement och Voice, och steg ett i Script Analysis. Längtar!

I dag träffade jag upp min favoritbritt Ruby och käkade lunch på Lucky Devil's, uppe på Hollywood blvd. Ett ställe som serverar grymma burgare, men jag var där för en enda sak. Världens bästa förrätt. Jalapeño hummus med grillad vitlöks-pita. Så. Jävla. Gott. Jag dog nästan.I kväll är vi ett gäng som bjudits över till James och Teddy på middag. Teddy pluggar till kock och har typ svart bälte i matlagning, så svull-festen kommer att fortsätta från lunchen.

I brist på semlor

får jag blogga. Det är verkligen sorgligt att det ska vara så svårt att få tag på en semla. Och ännu mer sorgligt att jag verkligen är uppriktigt ledsen över att inte få äta en.

Hej go' vänner! Ännu en gång har jag låtit bloggen vara orörd, men även denna gång har jag haft god anledning till min frånvaro; jag har inte haft nån dator. Katta har haft datorn i nån vecka, men i går kväll fick jag tillbaks henne! Min dator alltså. Hon heter Ashley, för er som inte hängt med.

Innan jag går vidare med att slänga upp bilder och annat, så vill jag säga tack Lena för att du är en sån gulleplutt! Dock såg jag din kommentar först i dag när jag äntligen var tillbaka på bloggen! Jag har redan hunnit vara på IKEA och köpt en fin säng. Det är så förbenat skönt att sova i en riktig säng! Så tack Lena för att du tog dig tid, synd bara att jag inte upptäckte det när jag verkligen behövde det.

I går träffade jag alltså Katta. Vi käkade middag och drack vin, och åkte sedan förbi Whitney Houstons minnesplats utanför hotellet där hon dog och lämnade en blomma, som så många andra gjort.
Vi avslutade kvällen på världens kanske bästa plats. Amoeba Records.
Ni som känner mig vet att jag avskyr att gå i affärer och shoppa, förutom när jag får handla musik och film. Då jävlar. Då kan timmarna rusa förbi, och jag bläddrar och plockar och kikar. Amoeba är ganska gigantiskt och galet välsorterat. Och jämfört med priserna i Sverige sjukt billigt! Jag fick med mig en DVD-box och ett gäng skivor hem.


Söndag och sänglös

Hej och hå på böljan den blå. Var ute i går med ett gäng från klassen, dansade tills benen inte orkade längre och drack alldeles för mycket. Nu är jag precis så bakis som jag förtjänar, och jag vill ha en iskall Coca Cola (på burk) och ett stort lass med skräpmat. Om jag bara orkar ta mig utanför dörren.

Jag vaknade i morse av att luftmadrassen gått sönder och jag låg på parketten. Underbart. Jag släpade fram ett par yogamattor och la mig igen. Nu måste jag alltså på riktigt ta tag i att köpa säng. Problemet är att IKEA ligger långt borta och jag har varken bil eller körkort. Dessutom har jag en hel del plugg som jag måste ta tag i i dag för att inte bli utslängd från lektionen i morgon bitti. Så att ta sig ut till Burbank kommunalt skulle helt enkelt ta för lång tid. Hur fan ska jag lösa detta nu då...

Sagan om bloggarens återkomst

Jag har internet i min lägenhet! Woooo!

Jag är alltså nyinflyttad och nu beväpnad med internet. Det är så otroligt mycket lättare och roligare att fördriva tid när man har en laptop och en bredbandsuppkoppling. Jag har kommit åt internet via mobilen, men det är jäkligt tröttsamt att surfa långsamt på en pytteskärm. Dessutom tar det evigheter att skriva ut Å, Ä och Ö på min BlackBerry, så jag bestämde mig för att skippa bloggandet tills jag kunde använda datorn. Och här är vi alltså nu.

Skolan har börjat bli mer intensiv de senaste veckorna, med många läxor och hemuppgifter. Så det är mycket att läsa, planera och repetera. Men så pratar man med nån som går typ sjunde terminen och inser att man knappt börjat jobba. "Vänta tills du varit här ett tag, då kommer du inte ha tid för något annat än skolan. Möjligtvis att du hinna sova ett par timmar. I veckan." Så ja, jag ska tydligen ta vara på denna tid och se det som en smekmånad. Men jag ser fram emot att få jobba arslet av mig! Det här är ju det roligaste som finns.

Folk har bett mig lägga upp bilder av lägenheten här eller på min Twitter, men det kommer inte hända. Inte än på ett tag. I dagsläget äger jag inget annat än en luftmadrass jag sover på, så att langa upp bild på det känns bara sorgligt. Men jag trivs i min etta! Och att slippa åka buss varje dag är guld värt.

RSS 2.0