Huva för snuva

I dag tog verkligen förkylningen överhanden och jag känner mig riktigt blä. Just hemkommen från jobbet, där jag haft svårt att hålla fokus mellan snörvlandet och yrseln, känner jag mest för att begrava mig bland täcken och inge gå utanför dörrn förrän det vankas jobb igen på måndag.

Elli for iväg till Köpenhamn i morse med Jakob. Ska hälsa på Ásta och Hallur, festa, shoppa och handla sprit till Ellis stundande födelsedagskalas. Karln fyller 28 om ett par veckor.

Så jag blir inte omhändertagen just nu, med andra ord.

Elli är svenne

Min Erlendur har blivit svensk! I dag fick han ett "skriftligt bevis" på att han nu även är svensk medborgare. Nu kan han hjälpa till i kampen mot Reinfeldt, till exempel.


Här är vi med Ellis syster. Precis innan Björk.

Om kålpuddingen

För att svara Elin:

Man börjar det hela med att, tillsammans med ett par kollegor, utmana varandra i en cook-off. Alla ska laga samma rätt (på valfritt sätt) och nästa dag träffas man i lunchmatsalen med sina respektive rätter. En fjärde kollega smakar av all mat och utser en vinnare! Så det har inget med fisar att göra.

Angående dagens battle blev det genast en gnutta mindre intressant eftersom vi blev två, och inte tre, som hade med oss kålpudding. Vi fick då bestämma att Emma, som var vår tredje, bestämt förlorat och med andra ord ska stå för semlorna på fredag. Och Anton och jag drog jämnt - det blev oavgjort helt enkelt. Och jag tyckte jag lyckades hyggligt med min pudding, med tanke på att det ju var första gången jag lagade det.


Det här är ju sjukt



Tyvärr måste man genomleva den där lilla reklamsnutten i början.

Kålpudding

Jag håller på att laga kålpudding för första gången. Det går sisådär. Har fått mors recept. I morgon ska jag och ett par kollegor har kålpuddingsbattle. Förloraren ska bjussa på semlor på fredag.

I'm Madonna

Wow, det blev en oplanerad helkväll i går. Först Rattle (som drog sjukt mycket folk!), följt av SingStar hemma hos Saras syrra Elin med Elli och min kollega Kalle. Eller Charles, som han kallas nu. Därifrån for Charles, Sara och jag ut i vimlet. Inte så fullt som man kunde tro när det är löning. Men vi hade kul ändå.

Jag förstår inte riktigt vad jag gör uppe dock. Jag har verkligen inte fått mina åtta timmar. Men jag vaknade och har inte kunnat somna om. Lika bra att gå tillbaka till sängen när jag blivit trött igen.

Yes Man

Det blev Yes Man. Kul film! Inget jag kommer att minnas för all framtid, but hey - underhållning är underhållning. Och bio är alltid kul. Man borde gå oftare. Men det säger man ju å andra sidan varje gång man går på bio, och sedan dröjer det ändå flera månader innan man går igen. När jag tänker efter var jag ju förvisso och såg The Day the Earth Stood Still i Reykjavik. Den var riktigt kass.

Bio?

Elli och jag tänkte gå på bio nu ikväll. Och helst se något skoj, eller inte för tungt. Någon som kan tipsa? Vi funderade på Yes Man eller kanske Zack and Miri Make a Porno.

Access denied

Impron ställdes in, så jag känner mig rastlös och planlös. Jag hade ju sett fram emot att få leka lite i kväll! Och det känns som att det hade behövts. Som en uppladdning inför spexet på fredag. Flera skojiga personer har anmält närvaro, så jag gissar att det blir mer än fullsatt. Och då vill jag inte känna mig ringrostig.

Gräsänkling

Elli har farit iväg på kurs med Facket och blir borta ett par dagar. Så här hemma skrålar det högljud tjejbandspop så som sig bör när jag får sjunga utan hämningar. Sådär jättefjolligt nästan. Vi snackar Sugababes, Girls Aloud, The Saturdays, 702, Destiny's Child med flera. Supernice.

Mr. President



Världens framtid kanske inte är alldeles fucked ändå. Skål, mina vänner!

Bildbevis




Senare än tidigare sagt men här kommer som utlovat bilderna på moi i brillor. Inte så tokigt om jag får säga det själv. Men de första dagarna var ett helvete. Ett helvete där djupseende inte existerade - jag mådde stundtals illa. Men trots det hade jag en världsamysig helg ute hos mamma. Alla syskon kom ut. Hela familjen, god mat, gott vin, filmmys och sällskapsspel. Jag trivdes mer än jättebra. Och deras hus har blivit sjukt fint! Tappade hakan mer än fem gånger.

Och tack förresten till Elsa som snyggade till mitt hår. Du är så jävla grym syrran.

Brillz

Fick SMS från Specsavers som meddelar att mina glasögon kommit in. Mina första brillor. Två. Jag lägger upp bild när jag hämtat upp dem. Jag menar, jag har ju redan börjat med T-shirts så let's go modeblogg up in this muthafucka. BlondinBella släng dig i väggen, här kommer Limpan.

Körskola

Efter jobbet ska Elli, Marcel och jag till körskolan. Gå en kurs för att M och jag ska få övningsköra med Elli. Det är ett litet baby step närmare ett vuxet liv, kan man säga. Och härom dan var jag hos optikern för att, för första gången på för länge, göra en ny undersökning och samtidigt beställa glasögon. Det blev två par, och inget var lika snyggt som de där Guccibrillorna jag skrev om nyligen. Men ändock fina, och jag kände mig inte som en alien för ens en sekund.

Det känns gött när man tar tag i saker som man skjutit undan under lång tid.

Varsel

Shit. Jag fick precis samtal från min PA som går ut med att Manpower varslar 145 konsulter i Göteborg. Och jag är fortfarande bara provanställd. Mitt jobb är väldigt hotat, med andra ord. Men förhandlingarna med facket har påbörjats idag, och de kommer inte med några klara beslut förrän om en vecka eller två. Jag är orolig.

L to the A?

Syrran Elsa har planerat att sticka till Los Angeles för att plugga. Det visste jag, hon bestämde sig för ett tag sedan. I dag frågade hon om jag vill följa med. Hon och jag. På äventyr. Elsa och Linus, så som det alltid varit.
  Jag är så jävla förvirrad! Jag vill verkligen åka. Verkligen. Har alltid velat. Men nu finns det samtidigt så mycket som håller mig kvar - mer än någonsin! Elli, först och främst. Hur skulle det gå? Ett fucking år. Ett helt år! Det är lång tid. Visst, Elsa lämnar Cheo här hemma men de har varit tillsammans i 7 och ett halvt år. Det är som annorlunda. Och det skulle bära av i augusti, och det känns snart.

Vad ska jag göra och hur ska jag tänka? Det är ju världens grej.

B to the A - T - M - A - N

Herrejösses. Jag har fått en sen julklapp av min gamla vän, tillika gymnasieklasskamrat, Anton. Två alldeles fantastiskt skitsnygga T-shirts! Och ett kort, fint, litet brev. Det alldeles värmde i hjärteroten, jag blev så glad! Tack Anton, du är en guldklimp!





Vårt vidriga kakel i kombination med lysrörsljus gör ju inte bilderna någon tjänst direkt. Tröjorna är egentligen kritvita, men det förstod ni nog.

Hemfosa!

På fredag efter jobbet sticker jag upp till 08:a-land! Ska bege mig ut till Mor på landet och inte röra mig ur fläcken förrän det är dags för återresa på söndag. Ska bli så skönt! Träffa hela familjen för första gången seda september.

Tack mamma för att du hjälper till!

Söndag

Har träffat Rattle för första gången 2009. Skönt att leka igen! Har testat lite nytt, mycket gammalt och planerat för nästa föreställning. Just det! Mamma, jag kan inte komma upp till dig den 23, för då spelar vi. Men jag åker gärna redan nästa vecka.

Folk ska hit på middag snart. Jag är redan hungrig.

Överaskning

Kolla sötaste grejen Elli gav mig idag! En typ Batman-ram med bild på honom som fjortonåring. Så fint! Synd att jag inte kunde få ett bra foto bara - mobilkameran är inte den bästa.


Flame

Hej och hå. Det blev en helkväll igår.

Geromima och Marie var här först, och vi åt middag. Sedan drog jag till Kelly's för att träffa Charlie och Saina som var där med typ hälften av alla Göteborgs flator. Stället var jättepackat som vanligt och vi drog senare vidare till ett ställe uppe i Majorna. Och shit vad den svenska ungdomen är pinsam. Här fanns enbart svenne-banan hillbilly aspackade heteroklichéer. Men allt blir ju vad man gör det till så vi fick trevligt ändå.
Fulla i gasen och sinnet stack Charlie och jag sedan till Gossip och dansade till bra och dålig pop, pratade med snälla och otrevliga människor och hade riktigt kul.

Det var tänkt att jag skulle med Elli, Majko och Anton på second hand-runda idag. Jag ligger i sängen med baksmälla. Jag orkade inte gå upp vid 8.

You Spin Me Round (Like a Record)

År 2008 handlade jag skivor. Det var härligt. Med reservation för att jag kan ha glömt nån kommer här en bildlista:



Och nu kom jag på att plattan med Muse faktiskt var en gåva, men jag orkar inte ta bort den bilden och göra om. Och jag hittade ingen bild på EPn av P5 Records.

Insane in the Main Brain

Nej då, inte särskilt insane egentligen.

Jag fick samtal från Sahlgrenska för en liten stund sedan. Neurokirurgerna har tittat på mina bilder och konstaterat att det inte finns något bråck, vilket var det jag tidigare var orolig för. Det enda som var lite anmärkningsvärt var att jag på ett ställe har svaga kärl... Vad det nu betyder i praktiken. Läkaren sa i alla fall att det inte var så farligt, och att de i andra fall skulle släppa ärendet. Men för att vara på det säkra sidan kallar de mig till ny röntgen om två år för att säkerställa att inga förändringar skett. Tills dess kan jag alltså vara lugnt. Och ni med.

Be Mine!

Å! Såg just en Robyn-konsert på SVT2. Jag älskar henne! Hon har varit Sveriges bästa sedan debuten, och jag har hängt med sedan dess. Mina systrar hade turen att få se henne live på ett hemligt gig i somras. Var hyfsat avundsjuk.

Men en grej jag kan skryta med är att jag, när jag var i Island härom veckan, såg Björk. Jag sjöng med henne också. Tillsammans med typ 200 andra i en liten allsångsgrej hon ledde. Jag satt ungefär en meter från henne, på första raden. Jag sjöng isländska julsånger på isländska. Senare den dagen satt vi ett bord ifrån Jónsi (sångaren i Sigur Rós) på ett café. De enda två isländska kändisar man kan namnet på (eller ens känner till) och jag "avverkar" dem på ett par timmar.



Guccibrillor

En fullständigt onödig röd dag, I tell ya. Jag har bara sovit, vaknat, ätit, sovit, kollat TV, suttit vid datorn och sedan allt på repeat. Hade jag bara varit ledig på en vanlig dag hade jag gått iväg till optikern för att kolla ögonen och samtidigt hitta glasögon. I en utav galleriorna (det finns två) i Island hittade jag ett par glasögon som var helt sjukt snygga, och jag var helt sjukt snygg i dem. Men det var en bajskorvsdyr Gucci-båge så det känns inte som en chans i helvete att jag kommer att bära sådana brillor än på länge. Får hitta något annat snyggt.

Nu är det Americas Next Top Model med en pre-op tranny. Skoj!

Hemma i Sverigeland

Efter en minst sagt kass flight (skrikande äckelungar, värdelös service, trasig TV, gaskammartrång feeling etc.) till Köpenhamn rullade vi till slut in i ett jättekallt Göteborg strax efter 2 i morse. Sexton minus?! Det är inte mina upptinade och växthuseffektsvälkomnande nerver redo för! Island bjöd ju bara på plusgrader, så varför inte Sverige? I morgon ska jag gå och köpa mössa. Jag är tydligen ledig.

Det är svårt att liksom sammanfatta Islandsresan. Två veckor är ju rätt länge ändå, i alla fall sett till situationen. Jag kan konstatera att min isländska är en liten gnutta bättre, även om jag absolut inte skulle ge mig för att tala det i dagsläget. Men jag känner mig motiverad att bli flerspråkig någon vacker dag, och nu har jag utrustat mig med vinnarskalle och barnböcker som ett första steg på vägen. Hur gick det förresten med din ryska, Ylva? När jag ändå är inne på språk menar jag.

Jag har bett Ellis mamma att lägga upp lite bilder från vistelsen på Facebook. Då snor jag lite därifrån och publicerar här. Vet inte hur lång tid det kan dröja, dock.

Nu har jag spenderat min första jul utan min familj, så jag saknar dem mer än någonsin faktiskt. Vill ta mig upp inom en månad och spendera en helg ute hos mamma. Inte göra något annat. Det skulle vara hur fint som helst.

RSS 2.0